Vilka typer av spel kan jag spela med en AMD-processor?

Advanced Micro Devices (AMD) växlar de flesta av sina processorer mot budgetmedvetna användare som är intresserade av att utföra "vardagliga" uppgifter som webbläsning, ordbehandling och kontroll av e-post. Eftersom spel är en av de mest krävande uppgifterna inom databehandling är processorer i detta intervall strikt begränsade i de typer av spel de kör. AMD producerar dock också avancerade processorer som kommer att köra praktiskt taget alla spel på marknaden. Vilken typ av spel ditt AMD-baserade system kommer att köra beror mycket på din processormodell. Utöver detta finns det andra systemspecifikationer som du bör tänka på innan du köper och spelar ett PC-spel.

Processorer

AMD har två familjer av stationär processor som är lämplig för spel. Dessa är Athlon och Phenom. Den första av dessa är företagets mellanklassprodukt, medan den senare representerar de enheter som ger mest prestanda. Enkelt uttryckt kan du komma undan med spel på en avancerad Athlon förutsatt att du inte spelar något av de mer krävande spelen på marknaden. Däremot är de flesta fenomen tillräckliga för alla spel, med avancerade fenomen som i allmänhet erbjuder perfekt prestanda över hela linjen.

Genre

Medan varje spel har olika systemkrav, kräver förstapersonsskyttar och rollspel, särskilt Massively Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPG), mest processorkraft. En MMORPG är en typ av spel där flera spelare interagerar i en online-community. Även om du tekniskt sett kan köra dessa på en Athlon, är chansen att spelet blir hackigt. För dessa borde ett Phenom som överstiger spelets systemkrav fungera bra. Sportspel kan också kräva denna avancerade processorkraft. Simuleringsspel som simmarna och strategispel som Command och Conquer fungerar på en Athlon-processor som uppfyller deras krav. Pusselbaserade spel som Myst borde också fungera bra med Athlons.

Specifikationer

När spel rapporterar minimikrav på processor anger de vanligtvis ett rekommenderat varumärke, familj och hastighet som "AMD Athlon 2,7 gigahertz." Observera att speltillverkaren inte rekommenderar denna processor. Snarare är det bara att säga att detta är den modell som har lägst prestanda som kommer att köra spelet. Observera också att det finns mer än en processor än hastighet. Tänk också på cacheminnets storlek och antalet kärnor. Ju mer cache, desto bättre. När det gäller kärnor är AMD: s bästa kärnkonfigurationer för spel dess två-, tre-, fyra- och sexkärniga enheter.

Grafikkort

När det gäller spel fungerar processorer alltid tillsammans med grafikbearbetningsenheter (GPU: er), annars kända som grafikkort. När din dator kör ett spel, genererar GPU generellt större delen av bearbetningsbördan. AMD tillverkar en mängd olika GPU: er genom systerföretaget ATI. Av dessa är toppen av linjen FirePro och FireGL-produkterna. Dessa är tillräckliga för att köra praktiskt taget alla spel. GPU: er i företagets Radeon-serie uppfyller i allmänhet minimikraven för de flesta spel. I alla fall bör du kontakta tillverkaren av de spel du vill spela för detaljerade systemkrav.