Hur man visar WiFi-lösenord i Windows 10

I den här artikeln tillhandahåller vi stegen för att visa WiFi-lösenord i Windows 10, om du har glömt ditt WiFi-nätverkslösenord eller undrat vad lösenordet är för ditt WiFi-nätverk.

Visa WiFi-lösenord i Windows 10

De flesta använder samma WiFi-nätverksnamn och lösenord som de tillhandahöll dem av Internetleverantören.

WiFi-nätverkslösenordet som tillhandahålls av tjänsteleverantörerna är vanligtvis en komplex kombination av bokstäver och siffror som är svårt att komma ihåg.

De flesta användare skriver antingen WiFi-lösenordet någonstans eller litar på klistermärket som är fäst på baksidan av WiFi-routern, där internetleverantörerna i allmänhet skriver ut eller skriver WiFi-lösenordet.

Med tiden går det skrivna dokumentet för WiFi-lösenordet antingen bort eller förlorat och klistermärket på baksidan av WiFi-routern bleknas, vilket gör det omöjligt att läsa WiFi-lösenordet som brukade skrivas där borta.

Lyckligtvis är Windows-datorer utformade för att spara nätverkslösenord och det är möjligt att visa WiFi-lösenord i Windows 10.

Steg för att se WiFi-lösenord i Windows 10

Om du inte känner ditt WiFi-nätverkslösenord kan du följa stegen nedan för att se WiFi-nätverkslösenord, direkt på din Windows 10-dator.

1. Öppna Inställningar och klicka på Nätverk & Internet.

2. Bläddra nedåt på nästa skärm och klicka på Network and Sharing Center.

3. Klicka på WiFi-nätverket som du är ansluten till på skärmen Network and Sharing Center.

4. Klicka på knappen Wireless Properties på nästa skärm.

5. På skärmen Egenskaper för trådlöst nätverk, klicka på fliken Säkerhet och klicka i den lilla rutan bredvid Visa tecken.

6. När du klickar i rutan "Visa tecken" kan du se ditt WiFi-lösenord i rutan Nätverkssäkerhetsnyckel.

När du har kopierat eller noterat WiFi-lösenordet kan du dölja lösenordet genom att avmarkera den lilla rutan bredvid alternativet Visa tecken.