Hur man överför Garmin eTrex-spårfiler

Garmins eTrex-linje är en serie kompakta, robusta handhållna GPS-enheter avsedda för vandring, geocaching och andra terränganvändningar. Din eTrex skapar spårpunkter med angivna intervall när du vandrar eller cyklar, antingen baserat på förfluten tid eller det avstånd du har rest. Du kan spara dina spår och spåra dem senare eller dela dem med vänner och andra entusiaster.

Trådlös överföring

Från och med eTrex 30-modellen i slutet av 2011 kan nyare eTrex-enheter dela data trådlöst via det trådlösa ANT-protokollet. Det är snabbt och enkelt och kan användas för att utbyta data med alla andra ANT-kompatibla Garmin-handdatorer. Bläddra eller svep genom menyn på varje enhet och välj sedan alternativet "Dela trådlöst". Ställ in en enhet på "Ta emot" och tryck sedan på "Skicka" på den andra. Genom att trycka på "Skicka" visas en meny som visar waypoints, rutter, spår och geocacher. Välj "Spår", bläddra sedan igenom listan och välj de punkter du vill överföra. Tryck på "Skicka" på den sändande enheten och "Ta emot" igen på den mottagande enheten.

eTrex till PC

När du återvänder från din vandring kan du också överföra dina spårfiler från eTrex till din dator. Ladda ner och installera Garmins gratis BaseCamp-programvara från företagets webbplats om du inte redan har gjort det. Anslut din eTrex till datorn med den medföljande USB-kabeln. GPS och dess SD-kort om det finns ett installerat visas i panelen till vänster på skärmen. Klicka på GPS-ikonen för att visa dess innehåll och välj spårdata du vill överföra. Välj "Redigera" och "Skicka till ..." och välj sedan en mapp för dina spårdata. Klicka på "OK" för att överföra data.

PC till eTrex

Om du har spårfiler på din dator som du vill överföra till din eTrex eller någon annans är processen ungefär densamma. Klicka på mappen som innehåller dina spårdata så visas dess innehåll längst ner i rutan till vänster på skärmen. Välj de data du vill överföra, klicka sedan på "Redigera" -menyn och välj "Skicka till ...". Rutan Välj destination öppnas och visar ditt bibliotek och alla tillgängliga enheter som möjliga destinationer. Välj din enhet eller dess SD-kort och klicka på "OK" för att utföra överföringen.

Dra och släpp

BaseCamp stöder också dra-och-släpp-dataöverföringar. För att överföra från en mapp i ditt bibliotek, klicka på mappen för att öppna listan med dess innehåll. Placera muspekaren över de data du vill överföra, klicka sedan på den och håll ned musknappen. Flytta musen till ikonen för din eTrex och släpp knappen. Denna teknik fungerar också för att överföra data från din eTrex till datorn. Klicka på eTrex-ikonen eller dess SD-kort och leta reda på det spår du vill överföra. Klicka på den och dra den till rätt mapp i ditt bibliotek.