Vad betyder Poke på Facebook?

Du har precis fått en Facebook-poke, och det första du kommer att tänka på är: "Vad är det här och vad betyder det?" En Facebook-poke är en enkel och rolig kommunikationsfunktion. För vissa är det ett roligt sätt att kommunicera, men vissa anser att det är irriterande. Hur som helst är det bra att veta vad en Facebook-poke är, så att du kan veta hur du ska svara om du får en och om en vän skulle vara öppen för att få en.

Fördelar

Även om du kan få en väns uppmärksamhet på Facebook på olika sätt, så används poke-funktionen, så ovanligt som det låter, ofta för att säga hej. När du pekar på någon får han ett meddelande och en rolig handikon visas tillsammans med hans namn på sin hemsida. Till skillnad från vägginlägg eller kommentarer, som andra vänner kan se, är det bara personen du pekar kan se poken.

Vem kan du rita?

Du kan bara peta en Facebook-vän. Du kan också peta någon i ett delat nätverk. Du kan inte plocka någon du har blockerat eller en person som inte har bekräftat din vänförfrågan. En av dina Facebook-vänner kan återge din poke. Du kan också få en poke från någon du delar ett nätverk med även om han inte finns på din vänlista.

Pockar någon

Så du har bestämt dig för att pissa någon och vet inte hur du gör det. Poking är faktiskt enklare än det kan tyckas. Om du öppnar din väns tidslinje ser du en menyknapp bredvid fliken "Meddelande". Klicka på knappen och klicka på "Poke" i rullgardinsmenyn.

Ignorerar Pokes

Tyvärr, när du väl har prickat någon, har hon möjlighet att peka dig tillbaka eller avvisa din poke beroende på hur hon känner för gesten. Även om det låter som det skulle vara kul att få en poke, bryr sig vissa Facebook-användare inte riktigt mycket för dem. Om någon ignorerar din poke kan det vara ett bättre alternativ att skicka ett privat meddelande eller ett väggmeddelande.