Kan du ta reda på om någon besöker din Facebook-profil?

Facebook är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och familj över hela världen, men kan också användas för att hålla koll på dem du inte känner lika bra. Om du är nyfiken på vem som har tittat på din profil eller är orolig för att när du tittar på andras profiler kommer de att få ett register över ditt besök, var medveten om att Facebook inte tillåter sina användare tillgång till denna information.

Företagspolicy

Enligt Facebook tillåter webbplatsen inte användare att ta reda på vem som har tittat på sina sidor, tittat igenom sina inlägg eller bläddrat i deras fotosamlingar. Frånvaron av denna funktionalitet innebär att användare kan se Facebook-profiler så ofta de vill utan att oroa sig för att deras handlingar kan tolkas felaktigt.

Rogue Applications

Många tredjepartsapplikationer hävdar att de erbjuder Facebook-användare möjlighet att spåra besök i deras profiler. I verkligheten kan inga appar göra det och är alltid någon form av bluff, enligt online säkerhetsföretaget Sophos. I stället för att ge den utlovade informationen kommer dessa appar att stjäla din personliga information eller använda ditt konto för att sprida skräppost. Facebook ber användare att rapportera alla appar som hävdar att de erbjuder denna förmåga.