Kan du använda animerade rubriker på Tumblr?

Du kan verkligen använda animerade rubrikbilder för ditt Tumblr-bloggtema. Tumblr-plattformen stöder användningen av animerade GIFS för temahuvudbilder. Tumblr placerar dock några begränsningar på animerade GIFS. Till exempel kan animerade GIF-filer inte vara större än 1 MB. Om du laddar upp en animerad GIF-bild som är större än 1 MB visas den första ramen som en statisk bild i din rubrik. Dessutom bör ramar inte överstiga 500 pixlar i bredden.

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på rullgardinspilen bredvid ditt primära bloggnamn. Klicka på namnet på bloggen för att redigera.

Klicka på fliken "Anpassa" för att öppna bloggen i redigeringsläge. Panelen Anpassa visas i vänster sidofält.

Klicka på knappen "Ladda upp" i avsnittet Rubrikbild på panelen Anpassa. Filväljaren öppnas. Bläddra till och klicka på den animerade GIF att ladda upp. Klicka på "Öppna" för att ladda upp filen. Förloppsindikatorn visas medan filen laddas upp. När filen är överförd visas knappen Rensa bredvid uppladdningsknappen.

Klicka på "Spara" och klicka sedan på "Avsluta" för att stänga panelen Anpassa och återgå till instrumentpanelen.

Klicka på webbadressen för bloggen i höger sidofält för att visa den animerade GIF-rubriken på bloggen.

Tips

Tumblr stöder JPG-, BMP-, GIF- och PNG-bilder.

När du laddar upp en animerad GIF-bild som sidhuvudgrafik fyller bilden hela rubrikavsnittet, oavsett originalbildens storlek. Därför finns det inget behov av att ändra storlek på bilden för att göra den större för sidhuvudet.

Varningar

Tumblr stöder inte CMYK-bildfiler.