Fungerar alarmet fortfarande om din iPhone är avstängd?

IPhone's klocka har en praktisk larmfunktion som du kan använda för att börja din morgon när du är ute och är ute i affärer. Men om du ställer in alarmet och sedan stänger av iPhone helt stängs inte alarmet av. I alla andra fall, till exempel när iPhone är i viloläge, hör du alarmet vid rätt tidpunkt. Att spendera några minuter på att bekanta dig med iPhones olika varningslägen hjälper dig att utnyttja larmfunktionen på bästa sätt.

Vakna läge

När du aktivt använder iPhones appar är telefonen vaken; dess skärm är på och svarar på dina beröringskommandon. I det här läget kan iPhone låta någon av sina varningar, inklusive klocklarmet. IPhone förblir vaken enligt den tid du ställde in i Autolås i appen Inställningar. Om du inte ställer in telefonen så att den inte låses automatiskt går den automatiskt i viloläge efter en minut eller två, vilket sparar batteriström.

Viloläge

I viloläge är iPhone-skärmen mörk och inaktiv. Under en vanlig dag tillbringar telefonen mest av sin tid i det här läget. Även om det verkar av, fungerar iPhone: s fortfarande på en reducerad nivå. Varje viktig händelse, som att ta emot ett samtal, tänder skärmen tillfälligt. Telefonens kalender, påminnelser och timers fortsätter också att köras i viloläge, så alarmet kommer att ljuda i detta tillstånd.

Avstängd

Du kan stänga av iPhone genom att trycka på "Sleep / Wake" -knappen i några sekunder och sedan skjuta skjutreglaget som visas. I det här läget är iPhone helt inaktiv. den tar inte emot samtal, låter inte larm eller utför någon annan åtgärd förrän du slår på telefonen igen. Stäng inte av den när du ställer in alarmtiden innan du går i pension. helt enkelt ställa ner iPhone. Det går automatiskt i viloläge och väcker dig vid rätt ögonblick.

Andra lägen

Om du inte vill att ringsignaler eller de flesta andra varningar ska störa en tyst inställning skjuter du iPhone: s "Ring / Silent" -brytare på sidan av telefonen till tyst läge. Detta tystar inte klockalarmet; det kommer fortfarande att gå av. Inställningen Stör ej fungerar på liknande sätt. När det är aktiverat blockerar det samtal och normala varningar, men klocklarmet låter fortfarande.

varning

Informationen i den här artikeln gäller en iPhone som kör iOS 6. Den kan variera något eller markant med andra versioner.