Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

I iTunes 12 har du flera CD-omslagsteman att välja mellan, inklusive CD-skivor med enstaka konstverk för att följa med sångtitlarna eller en mosaik av varje omslag från varje sång. Om du vill skapa ditt eget konstverk kan du också lägga till det i iTunes. Det omslaget visas inte bara när du spelar en låt utan du kan också skriva ut det som ditt eget CD-omslag.

Skriva ut ett CD-omslag

Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

Välj valfritt album eller spellista i iTunes. Som standard laddar iTunes ner konstverk automatiskt. Om det inte finns något konstverk för en låt eller ett album, högerklicka på det och välj "Hämta albumbilder" i rullgardinsmenyn.

Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

Tryck på "Ctrl-P" eller välj "Skriv ut" i Arkiv-menyn för att öppna fönstret för förhandsgranskning av utskrift. Välj "Jewel Case Insert" för att skriva ut ett CD-omslag. Klicka på menyn "Theme" för att välja hur du vill att CD-omslaget ska visas. Du kan bara visa text med låtarna och deras uppspelningsordning eller visa CD-omslagsbilden. När du väljer "Mosaik" visas alla omslag i en spellista som ett collage. Om alla låtar är från samma album, visas bara singelomslaget. Klicka på "OK".

Itunes cd-omslag, anpassade cd-omslag, Print itunes-konstverk

Välj din skrivare och antalet kopior du vill skriva ut. När utskriftsjobbet är klart, klipp ut CD-omslaget med beskärningsmarkeringarna i varje hörn som en guide. Du kan sedan fälla omslaget till hälften och sätta in det i ett tomt CD-juvelfodral.

Skriv ut ditt eget konstverk

Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

Designa dina egna konstverk med valfritt gratis grafikprogram som Microsoft Paint, GIMP eller Paint.net. För bästa resultat bör teckningen vara kvadratisk, men måtten behöver inte vara exakta, eftersom iTunes ändrar storleken på det. Spara ditt arbete som en JPG- eller PNG-fil.

Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

Välj den första låten i albumet eller iTunes-spellistan som du vill använda för CD: n. Högerklicka på låtens namn och välj "Få information". Välj fliken "Konstverk" och klicka sedan på knappen "Lägg till konstverk". Navigera till ditt originalverk och klicka på "OK".

Itunes cd-omslag, anpassade cd-omslag, Print itunes-konstverk

Klicka på "OK" i sångens Get Info-fönster för att spara det nya konstverket. Kom ihåg att du senare kan återställa konstverket om du vill bara genom att bläddra till höger under fliken Konstverk och klicka på originalomslaget.

Hur gör jag ett CD-omslag på iTunes?

Tryck på "Ctrl-P" och välj "Enkel omslag" från temamenyn. ITunes väljer den första låtens konstverk som CD-konstverket. Klicka på "OK" och välj sedan din skrivare för att börja ditt utskriftsjobb.