Hur du återställer raderade bilder på Android-telefon eller surfplatta

Alla bilder som du tar bort på din Android-telefon eller surfplatta tas inte direkt bort från din Android-enhet och kan fortfarande återställas. Nedan följer stegen för att återställa raderade bilder på Android-telefon eller surfplatta.

Återställ borttagna bilder på Android-telefon

Med kameror på Android-telefoner som kommer med avancerade funktioner med varje utgåva, litar de flesta på sina smartphones för deras dagliga fotograferingsbehov.

Lagring på en Android-telefon är dock begränsad och det gör att de flesta användare går igenom ritualen att hitta och ta bort bilder på sin Android-enhet för att frigöra lagringsutrymme.

Tyvärr är det under denna saneringsprocess som foton slutligen raderas.

Lyckligtvis har din Android-telefon en inbyggd säkerhetsmekanism som gör att den kan behålla raderade bilder på din enhet under en period av 60 dagar, innan de faktiskt tas bort och permanent tas bort från din enhet.

  • Relaterat: Hur man sparar foton på SD-kort på Android-telefon

Vad som händer med borttagna bilder

När du trycker på borttagningsknappen på ett foto markeras fotot endast för borttagning och flyttas till papperskorgen på din Android-telefon eller surfplatta.

Beroende på tillgängligt lagringsutrymme på din Android-telefon förblir det borttagna fotot tillgängligt i papperskorgen under 60 dagar innan de tas bort permanent från din enhet.

Denna inställning är utformad för att hjälpa dig återställa dina värdefulla minnen, om du råkar radera ett foto på din Android-telefon.

Steg för att återställa raderade bilder på Android-telefon eller surfplatta

Om du av misstag raderar ett foto eller ändrar dig om att bli av med ett visst foto kan du följa stegen nedan för att återställa raderade foton på Android Phone eller Tablet.

1. Öppna Google Photos-appen på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Klicka sedan på menyikonen för tre linjer som finns längst upp till vänster på din Android-telefon.

3. På rullgardinsmenyn som visas klickar du på papperskorgen (se bild nedan)

4. Välj det borttagna fotot på papperskorgen genom att knacka på det och tryck sedan på menyikonen för 3 punkter som finns längst upp till höger på skärmen.

5. Klicka sedan på alternativet Återställ i den lilla menyn som visas (se bild nedan).

Det raderade fotot återställs omedelbart tillbaka till dess ursprungliga plats i Photos-appen.