Hur man begär en skrivbordsversion av webbplatsen på Android-telefon eller surfplatta

Mobilversioner av vissa webbplatser är begränsade och innehåller inte alla funktioner som finns tillgängliga på skrivbordsversionen av webbplatsen. Du kan emellertid enkelt begära skrivbordsversionen av en webbplats på din Android-telefon eller surfplatta och få tillgång till webbplatsens fullständiga funktioner.

Begär skrivbordsversion av webbplatsen på Android-telefon eller surfplatta

Med de flesta som använder sina mobila enheter för webbläsning och även för att göra inköp, utformar de flesta webbplatser nu mobilversionen av sina webbplatser så att de innehåller samma funktioner som finns på skrivbordsversionen.

Du kan emellertid fortfarande stöta på vissa webbplatser som erbjuder en beskuren version av sina webbplatser i mobila webbläsare för att påskynda webbsidor och andra designhänsyn.

Lyckligtvis gör Android-telefoner och surfplattor det enkelt att begära en skrivbordsversion av en webbplats när du känner att mobilversionen av en viss webbplats är begränsad.

Begär en skrivbordsversion av webbplatsen på Chrome för Android

Följ stegen nedan för att begära skrivbordsversion av webbplatser på din Android-telefon medan du använder Chrome-webbläsaren.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Android-telefon eller surfplatta

2. Besök sedan webbplatsen som du vill begära en stationär version för

3. När du har besökt webbplatsen, klicka på 3-punkts Chrome-ikonen, som finns i det övre högra hörnet på skärmen

4. I listan över alternativ klickar du på alternativet Begär skrivbordsplats

Från och med nu kommer alla webbplatser att laddas i skrivbordsversionen, men du kan enkelt inaktivera detta genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Android-telefon eller surfplatta

2. Klicka sedan på 3-punkts-menyikonen

3. I listan med alternativ klickar du på Begär skrivbordsplats

Du kan också inaktivera funktionen för begäran på skrivbordssidan genom att stänga den aktuella Chrome-fliken och öppna en ny flik.

Begär en skrivbordsversion av webbplatsen på Firefox för Android

Följ stegen nedan för att begära skrivbordsversion av webbplatser på din Android-telefon medan du använder Firefox webbläsare.

1. Öppna Firefox-webbläsaren på din Android-telefon och sök efter webbplatsen som du vill komma åt i dess skrivbordsversion.

2. När du väl är på webbplatsen trycker du på 3-punktsikonen, som finns längst upp till höger på skärmen.

3. Klicka sedan på Begär stationär webbplats från listan med alternativ.

I likhet med Chrome-webbläsaren kommer Firefox-webbläsaren också att visa skrivbordsversionen av varje webbplats du besöker från och med nu, såvida du inte inaktiverar funktionen Begär skrivbordsplats genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Firefox och tryck på 3-punktsikonen

2. Klicka sedan på Begär skrivbordsplats för att ta bort kryssmarkeringen och stänga av alternativet Begär skrivbordsplats.

Funktionen Request Desktop-webbplats stängs också automatiskt av när du stänger den aktuella fliken på Firefox och öppnar en ny flik.