Hur man döljer titlar på Tumblr

De flesta grundläggande Tumblr-teman låter dig dölja din bloggtitel med en enkel omkopplare i dina anpassningsinställningar - slå av strömmen och titeln försvinner. Men om du använder ett anpassat tema som inte inkluderar den här omkopplaren, är dina enda alternativ att byta tema eller redigera temat HTML-kod manuellt. Varje Tumblr-tema är kodat lite annorlunda, så det kan ta lite försök och fel för att göra rätt ändringar.

Vänd titelomkopplaren

Välj din blogg från instrumentpanelskärmen och klicka sedan på "Anpassa" för att komma åt din bloggs layoutinställningar.

Bläddra ner till vänster marginal tills du ser inställningarna för Utseende och ställ sedan in inställningen Visa bloggbeskrivning till "Av".

Klicka på "Spara" och välj sedan "Avsluta".

Redigera HTML-koden

Välj din blogg från instrumentpanelskärmen och klicka sedan på "Anpassa" för att komma åt din bloggs layoutinställningar.

Klicka på "Redigera HTML" för att visa temat HTML-kod.

Tryck på "Ctril-F" för att visa sökalternativet och ange sedan "{Titel}" (utan citattecken) i sökfältet. Detta är titelvariabeln som används i alla Tumblr-teman.

Klicka på nedåtpilen för att hitta rätt kodrad. Det finns flera platser som använder variabeln "{Title}". Kodraden du vill ha finns i ""avsnitt, inte""avsnitt, och finns ofta nära toppen.

Föra in ""efter kodraden (utan citattecken). Dessa taggar avaktiverar raden som en kommentar utan att radera den, så att du kan gå tillbaka och ångra ändringarna om du ändrar dig eller av misstag råkar upp något. Tänk på att kodraden kan visas på mer än en rad i ditt redigeringsfönster.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se om du har gjort rätt ändringar och antingen ändra eller ångra ändringarna om titeln inte försvinner.

Klicka på "Spara" för att behålla dina ändringar, eller klicka på bakåtpilen bredvid kugghjulsikonen för att avsluta HTML-vyn utan att spara.

Varningar

Att göra misstag när du redigerar HTML-koden för ditt tema kan permanent förstöra din blogglayout. Försök inte redigera koden om du inte har någon erfarenhet av HTML eller så är du villig att börja din design om. I värsta fall kan du alltid välja ett nytt tema eller välja ditt gamla tema igen med standardinställningarna.