Räknas en dator som en Netflix-enhet?

Netflix ger dig en värld av TV- och filmströmning, och en del av tjänstens överklagande är det breda utbudet av enheter som stöds. Du kan spela filmer på din stationära dator eller spelkonsoler och sedan ta din surfplatta eller smartphone på vägen och streama Netflix genom den. Varje dator som du tittar på Netflix räknas som en enhet som är kopplad till ditt konto och du kan ha upp till sex registrerade åt gången.

Netflix-enheter

En obegränsad streaming Netflix-prenumeration kommer med möjligheten att strömma innehåll på upp till sex olika enheter. Kompatibla enheter inkluderar Windows- och Mac-datorer, Microsoft Xbox, Nintendo Wii, Sony PlayStation 3, Android-enheter som kör version 2.2 och senare och iOS-enheter som kör version 5.0 och senare. Ett urval av Internet-aktiverade digitalboxar och DVD / Blu-ray-spelare stöds också. På en dator hanteras streaming via en webbläsare; på andra enheter måste en dedikerad Netflix-app användas, som är gratis att ladda ner och installera.

Hantera enheter

Olika datorer på samma lokala nätverk räknas som separata enheter. Du kan ändra enheterna som är kopplade till ditt Netflix-konto via länken "Hantera Netflix-enheter och datorer" som är tillgänglig via Netflix-webbplatsen när du har loggat in på ditt konto. Denna sida kan användas för att frigöra en av de tillgängliga enhetsplatserna om du till exempel har uppgraderat din dator eller bytt till att använda en annan spelkonsol.

Samtidiga strömmar

Ett Netflix-konto ger dig rätt att strömma innehåll samtidigt till två av dina sex registrerade enheter. Det betyder att någon kan titta på en film på en TV nere medan någon annan tittar på ett TV-program på en bärbar dator i sovrummet med samma Netflix-användarnamn och lösenord för att logga in på tjänsten. Om du behöver titta på mer än två strömmar samtidigt måste du registrera dig för ett annat obegränsat Netflix-konto med en annan e-postadress.

Streaming på en dator

På stationära datorer och bärbara datorer drivs Netflix av Silverlight-streamingtekniken. För att köra korrekt krävs Windows XP, Vista, 7 eller 8, samt den senaste versionen av Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. På Apple-system krävs en Intel-baserad dator som kör Mac OS 10.4.11, liksom den senaste versionen av Safari, Firefox eller Chrome. Logga in på Netflix-webbplatsen med ditt användarnamn och lösenord och följ instruktionerna i webbläsaren för att installera den senaste versionen av Silverlight och börja titta.