Hur man portar vidare på AT&T U-vers

Om du får din internettjänst via AT&T U-vers och behöver använda ett program eller enheter i ditt lokala nätverk när du är hemifrån måste du först konfigurera vidarebefordran på modemet. Detta krävs vanligtvis för att använda övervakningskameror, strömmande mediaenheter, VPN eller fjärrskrivbordsprogram, webbservrar och delade hårddiskar. Port vidarebefordran instruerar ditt modem att dirigera all data som tas emot på en specifik port till den IP-adress du väljer, vilket ger dig tillgång till nätverket utan att kompromissa med dess säkerhet.

Steg 1

Öppna webbläsaren som du väljer och skriv "http: // homeportal /" för att komma åt AT&T U-versens hemsida. Klicka på fliken "Inställningar" och välj länken "Bredband".

Steg 2

Leta efter din IP-adress under "Internetinformation". Om det börjar med "10.x.x.x", måste du använda AT & T: s portvidarebefordringsverktyg för att ändra dina porttilldelningar och automatiskt konfigurera ditt modem. Om din IP-adress börjar med andra siffror kan du fortsätta med att konfigurera modemet manuellt.

Steg 3

Välj underfliken "Firewall" och klicka på länken för "Applications, Pinholes and DMZ." Du kommer att se en lista över datorer och andra enheter som är anslutna till nätverket och deras IP-adresser. Välj den dator som kommer att vara värd för applikationen eller dela filer. Du kan också ange en IP-adress i textrutan och trycka på "Enter" för att välja en specifik dator.

Steg 4

Klicka på alternativknappen för "Tillåt enskilda applikationer" under "Redigera brandväggsinställningar för den här datorn." Välj din applikation i listan och klicka på "Lägg till". Klicka på "Spara" för att spara instruktionerna för vidarebefordran av port.

Steg 5

Välj "Lägg till nytt användardefinierat program" om ditt program inte visades i listan eller om du måste ställa in vidarebefordran av port för en enhet. Ange ett nytt profilnamn och välj protokollknappen "TCP" eller "UDP", beroende på vilket som gäller för din applikation eller enhet. Lämna fälten för "Protocol Timeout" och "Map to Host Port" tomma, såvida de inte specifikt behövs för din ansökan.

Ange portintervallet för vidarebefordran i fälten "Från" och "Till". Välj applikationstyp från rullgardinsmenyn eller lämna den som "-" för vidarebefordran av enheter. Klicka på "Lägg till i lista" för att lägga till applikationen. Upprepa detta steg om du behöver lägga till en annan applikation eller enhet. Klicka på "Tillbaka" för att återgå till listan över applikationer. Välj din applikation eller enhet och klicka på "Lägg till". Välj "Spara" för att spara dina ändringar.