Sony Bravia spelar inte en AVI-fil

Vissa Sony Bravia HDTV-modeller har en USB-port för att spela AVI-filer från en bärbar hårddisk eller flash-enhet. Du kanske upptäcker att vissa AVI-filer inte kan spelas på en USB-aktiverad Sony Bravia TV. Detta problem kan orsakas av flera olika faktorer, inklusive enhetsfel eller en AVI-fil i fel format.

AVI-filformat

Sony Bravia HDTV-apparater som kan spela AVI-videofiler är endast kompatibla med videokodade i videoformatet H.264 eller MPEG4. Om en AVI-fil inte är i H.264- eller MPEG4-format fungerar den inte på Sony Bravia HDTV. AVI-filer kodade med DivX-codec kan också spelas, eftersom DivX är en modifierad version av MPEG4-videoformatet.

Ljudformat som stöds

USB-aktiverade Sony Bravia HDTV-apparater kan bara spela upp ljud i formatet MP3, AAC och MPEG4-AAC. Om en AVI-fil har ett ljudspår som inte finns i dessa format är det inte kompatibelt för uppspelning. Om AVI-filen spelas upp på Bravia TV spelas den utan ljudspåret.

Konvertera videofiler

Om du har en AVI-fil som inte kan spelas upp på Sony Bravia HDTV kan du konvertera videon till ett kompatibelt format på din dator. Flera videokonverteringsprogram är tillgängliga gratis, inklusive FFmpeg, SUPER och VirtualDub. Se till att spara videofilen med antingen H.264- eller MPEG4-komprimering och med MP3-, AAC- eller MPEG4-AAC-ljud för korrekt uppspelning på Sony Bravia HDTV.

Kör problem

Om en AVI-fil har rätt format, men en USB-aktiverad Sony Bravia HDTV fortfarande inte kan spela upp filen, kan det bero på problem med den externa USB-hårddisken eller flash-enheten. Försök kopiera AVI-filen till en annan USB-enhet och se om den kan läsa den. Se också till att enheterna du använder är formaterade i FAT32-filsystemet, eftersom FAT32-enheter fungerar bäst med Sony Bravia USB-gränssnitt. Skanna också USB-enheten för eventuella dåliga sektorer med ett skivsökningsverktyg för att se till att den fungerar som den ska.