Vilka är fördelarna med att använda Microsoft Word?

Oavsett om du väljer att använda Microsoft Word eftersom det följde med din Office Suite, beslutet fattades åt dig av din skola eller arbetsgivare, eller om du föredrar programmet för dess kännedom om flikar och knappar, det finns mer i programmet än att bara bearbeta ord. Även om Word verkar vara en enkel kopia av en vitbokssida på en skärm, kommer du att upptäcka att det att använda programvaran erbjuder flera fördelar att trycka på och skriva in.

Hoppa omedelbart in

Ett av de största sätten att fastna i ett Word-dokument är att sätta upp det. Broschyrer kräver till exempel specifik avgränsning av marginal och sidveck för att förhindra att din text och bilder springer in på platser där de inte borde. En fördel med Microsoft Word är mallarna som installeras med programvaran. Leta reda på dem genom att klicka på "Arkiv" -fliken, välja "Ny" och använda någon av kategorierna som nyhetsbrev, etiketter och visitkort, som din utgångspunkt. Detta gör att tunga lyft ur vägen och låter dig anpassa valfri mall till dina specifika behov. Du kan koncentrera dig på att utföra funktioner som att lägga till bilder och formatera om text.

Industristandard

Du kan ha andra tankar om att hälla din tid, ansträngning och hjärnkraft i ett dokument som din mottagare inte skulle kunna öppna. När du använder Microsoft Word får du fördelen att du kan anta att din mottagare har programvaran. Som den dominerande programvarukomponenten för ordbehandlingen i Microsoft Office Suite är det en bra gissning att om du kompilerar ett dokument i Word och skickar det kommer din mottagare att kunna läsa det. Med Word kan du till och med arbeta med personer som har äldre versioner av programvaran genom att erbjuda möjligheten att spara dokument som tidigare tillägg (till exempel .doc istället för .docx för ett Word 2003 kontra Word 2007 och Word 2010-dokument, till exempel).

Vid dina fingerspetsar

Microsoft Word kan vara ett enda program, men det ger flera resurser direkt till hands. Klicka på fliken "Granska" så hittar du knappar för en ordbok, forskningstjänster och söktjänster, stavning och grammatik, språkassistans och översättning. Word kan ibland vara avstängd när det gäller att använda dessa verktyg, till exempel varnar dig för att din versaler av ett substantiv som ett företagsnamn bör vara små bokstäver, men det fungerar snabbt och kan fungera som en extra kontroll innan du släpper dokument.

Allt i ett

Den tomma sidan som visas när du öppnar Microsoft Word får dig kanske inte att tänka på en konstnärs canvas, men en fördel med att använda Word är att det kan bli ett allt-i-ett-program. Med verktygen som finns på fliken "Infoga" i Word kan du hålla dig inom Word men utföra uppgifter som att rita med Scribble-verktyget, skapa organisationsscheman med SmartArt-verktyget, designa bildtunga dokument med clipart och infoga tabeller, kalkylark, text rutor, diagram och hyperlänkar.