Så här startar du en Sony VAIO i säkert läge

Säkert läge är en funktion som finns i alla versioner av Windows-operativsystemet. När du startar datorn i felsäkert läge laddar Windows bara de drivrutiner och enheter som är nödvändiga för användning. Program som normalt startar automatiskt när du startar din Sony VAIO laddas inte. Felsäkert läge är utformat så att användare kan felsöka systemet. Detta är särskilt användbart om din VAIO har smittats med ett virus eller annat skadligt program. I felsäkert läge kan du hitta och ta bort ett virus som kan vara svårt eller omöjligt att ta bort normalt.

Steg 1

Slå på datorn eller starta om den om den redan är på.

Steg 2

Tryck på "F8" -tangenten upprepade gånger när datorn startar om. Så småningom kommer du att se Windows Advanced Options-menyn.

Steg 3

Använd nedåtpilen för att bläddra till posten som säger Säkert läge.

Steg 4

Tryck på "Enter" för att fortsätta starta Windows i felsäkert läge. Medan du är i felsäkert läge visas orden "felsäkert läge" i varje hörn av skärmen.

Återgå till normalt läge genom att klicka på "Start" -knappen och välja Starta om. Om Windows Advanced Options-menyn visas igen, använd piltangenterna för att bläddra till Start Windows Normalt och tryck på "Enter".