Så här skapar du en mapp på en webbsida (6 steg)

Du kan förbättra dina webbsidor genom att placera ikoner, till exempel mappbilder, på din skärm för att uppmärksamma en länk eller sektion som du inte vill att dina besökare ska missa. Du kan också använda den här bilden för att representera ett arkiv där andra filer eller dokument som dina tittare kanske vill se finns. Med en digital bild och ett par HTML-taggar kan du skapa en mapp på din webbsida för att förbättra din webbplats.

Steg 1

Placera din mappbild på ditt webbhotell i samma katalog som du håller dina andra webbsidefiler i. Anteckna platsen så att du kan länka den senare.

Steg 2

Starta din HTML-textredigerare och börja en ny sida eller öppna en befintlig.

Steg 3

Leta reda på det område där mappikonen ska visas och placera muspekaren på den här platsen.

Steg 4

Infoga mappbilden genom att ange ""taggkod som infogar grafiken på din sida och anger platsen för din bild. Till exempel:

Så här skapar du en mapp på en webbsida (6 steg)

Steg 5

Gör mappen till en länk, om så önskas, genom att placera en "" ankarmärke före bildkälltaggen, infoga måladressen och skriva en "" slutande tagg efter den. Till exempel:

Så här skapar du en mapp på en webbsida (6 steg)

Spara din fil och använd webbläsarens "Preview" -verktyg för att visa den nyskapade mappen på din webbsida. Om du är nöjd, placera din sida på din webbhotell för att publicera den på Internet.