Hur du aktiverar Gmail Desktop Notifications

Du kan aktivera Gmail Desktop-aviseringar på din Windows PC eller Mac och ta emot aviseringar, när ett e-postmeddelande tas emot i ditt Gmail-konto. På så sätt kan du hålla dig uppe i dina e-postmeddelanden och också undvika besväret med att behöva öppna Gmail för att kontrollera meddelanden.

Steg för att aktivera Gmail Desktop Notifications

1. Logga in på ditt Gmail-konto.

2. Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger och klicka på Inställningar.

3. På inställningsskärmen bläddrar du ner till avsnittet "Skrivbordsmeddelanden" och väljer alternativet New Mail Notifications On.

När du har valt New Mail Notifications on-alternativet, klicka på "Klicka här för att aktivera skrivbordsmeddelanden för Gmail" -länken.

Obs: Om du väljer alternativet "Viktig e-postmeddelande på" kommer du bara att meddelas när du får e-postmeddelanden markerade som viktiga i ditt Gmail-konto.

4. Klicka sedan på Tillåt i popup-fönstret för att bekräfta att du vill ta emot Gmail-aviseringar från Google på din dator.

5. Klicka till slut på Spara ändringar för att spara inställningar för aviseringar i ditt Gmail-konto.

Efter detta börjar du få aviseringar på din PC eller Mac, när ett e-postmeddelande kommer till ditt Gmail-konto.

Du kan stänga av Gmail-aviseringar på din dator när som helst genom att välja alternativet E-postmeddelanden AV i avsnittet Skrivbordsmeddelanden på sidan Inställningar för Gmail.