Hur man spelar en video på Tumblr

En av de typer av innehåll som Tumblr-användare kan ladda upp är strömmande videor. Vissa Tumblr-inlägg inkluderar videon i det faktiska inlägget, medan andra bara ger en länk till en annan webbplats där videon är värd. Det finns flera platser på Tumblr där du kan lägga upp en video eller få tillgång till en video som har publicerats.

Tumblr-matning

Om någon du följer lägger upp en video i ditt Tumblr-flöde kan du trycka på pilikonen som ligger över videorutan för att starta uppspelningen. Så länge videon fortfarande är tillgänglig kommer den att börja spelas i ditt Tumblr-flöde. Du kan också besöka en Tumblr-användares sida och trycka på pilikonen för att starta uppspelning på alla videor som har lagts upp på kontot.

Länkat inlägg

Om en video delas i form av en länk, klicka på länken för att starta webbplatsen som är värd för videon. Tryck på uppspelningsikonen på videon för att se den på webbplatsen. Om du klickar på länken från ditt huvudsakliga Tumblr-flöde öppnas det i ett nytt fönster. Om du klickar på en länk från en användares profil kan den öppnas i samma fönster och därmed ersätta Tumblr-användarens sida.

Öppna postade videor

Om du hellre vill titta på en video via webbplatsen där den publiceras använder du alternativen från videorutan för att starta den på webbplatsen. Om det är en Vimeo-video, klicka på "Vimeo" -knappen för att starta videon på Vimeo. För att titta på en YouTube-video på huvudsidan, klicka på "YouTube" -knappen. Videor som laddas upp direkt till Tumblr kan inte spelas utanför webbplatsen.

Personliga videor

Klicka på "Video" i ditt Tumblr-flöde för att lägga till en video på din Tumblr-sida. Du kan lägga till en video genom att sätta en länk till videon eller ladda upp din egen fil. Tumblr begränsar dig till fem minuters uppladdad video per dag, vilket kan vara en enda video eller flera videor. Den största videofilstorleken som Tumblr accepterar är 100 MB. Beroende på vilken metod du väljer att lägga upp ditt videoklipp kan personer som tittar på ditt Tumblr-konto se det på eller av Tumblr.