Hur man överför en DVR-inspelning till en Mac med Firewire

Med DVR-enheter (Digital Video Recorder) kan du spela in och spara TV-sändningar på enhetens hårddisk för senare visning. De flesta DVR-enheter har en FireWire-port på enhetens baksida som används för att ansluta den till en extern källa, till exempel en Mac-dator. Med DVR ansluten till din dator via FireWire kan du överföra icke-upphovsrättsskyddade DVR-inspelningar lagrade på din DVR-hårddisk till datorns hårddisk.

Steg 1

Öppna datorns webbläsare och navigera till webbplatsen "Apple Developer: Registration" (se Resurser). Följ instruktionerna på skärmen och fyll i lämplig information för att registrera dig för Apple Developer-programmet. När du är registrerad loggar du in på ditt Apple Developer-konto. Klicka på fliken "Resurser" högst upp på sidan, följt av länken "Nedladdningar av utvecklare". På sidan "Nedladdningar av utvecklare" klickar du på "FireWire" -länken under underrubriken "Nedladdningar" till höger på sidan.

Steg 2

Klicka på länken "FireWire SDK 26 (Disk Image)" på "FireWire" -nedladdningssidan för att ladda ner FireWire SDK 26-utvecklingsverktygssatsen. Installera FireWire SDK 26 på din dator. Stäng av din Mac-dator när verktygssatsen är klar.

Steg 3

Anslut Mac: n till DVR-enheten med FireWire-kabeln. FireWire-portarna på både datorn och DVR-enheten kommer att anges med FireWire-symbolen. Denna symbol ser ut som en "Y" -form med en cirkel i mitten. Om du har problem med att hitta FireWire-portarna, se FireWire Booting-sidan (se Resurser) för en detaljerad titt på FireWire-logotypen och en standard FireWire-port.

Steg 4

Slå på datorn och DVR-enheten. Öppna "Finder" -fönstret på datorn och klicka på datorns hårddiskikon. Klicka sedan på mappen "Utvecklare" följt av "FirewireSDK26" -mappen. Öppna där mappen "Applications" och starta programmet "AVCVideoCap".

Steg 5

Klicka på DVR-enheten under underrubriken "Enhet" i applikationsfönstret "AVCVideoCap". På DVR-enheten, leta upp och börja spela upp den DVR-inspelning som du vill överföra till datorn. När inspelningen spelas upp, klicka på "Capture" -knappen i applikationsfönstret "AVCVideoCap".

Ange var du vill att videofilen ska sparas när du uppmanas till det. På frågan hur lång du vill att inspelningstiden ska vara, ange en tid som är lika med DVR-inspelningens längd och klicka på "Fortsätt" -knappen för att påbörja överföringen. Överföringsprocessen sker i realtid, så hela DVR-inspelningen måste kunna spelas igenom. När inspelningen är klar spelas den på datorns hårddisk.