Fördelarna med en iPod

Fördelarna med en iPod inkluderar enorm lagringskapacitet, ett intuitivt gränssnitt och total kontroll över olika former av media. Apple säljer fyra typer av iPod: shuffle, nano, classic och touch (ja, Apple har en sak för små bokstäver.) Shuffle och nano är gruppens lilliputianer - deras sammanlagda vikt är ungefär ett uns - - men båda har många smarta fördelar. Klassikern och touchen har några av de mer komplexa fördelarna, men de är fortfarande tillräckligt små för att passa in i den främre fickan på ett par smala byxor.

Hög kapacitet, liten storlek

iPod har gott om lagringsutrymme. IPod shuffle har en kapacitet på 2 GB; nano rymmer 8 till 16 GB; iPod touch har kapacitet på 8, 32 eller 64 GB; och klassikern rymmer hela 160 GB. Det betyder att du kan hålla var som helst från 500 till 40 000 låtar beroende på valda modeller, vars vikter sträcker sig från mindre än en halv uns till cirka 5 uns.

Enkla kontroller för komplexa funktioner

De grundläggande uppspelningskontrollerna på iPods verkar vara begränsade vid första anblicken: Spela upp / Paus, Bakåt och framåt. Det finns dock massor av dolda kontroller. Blandningen kompenserar till exempel för bristen på visning av en sånginformation genom att hörbart berätta vilken låt eller spellista som finns på. Sånglistan på en nano kan justeras genom att prata med den eller ge enheten en bra skakning. Klassiken och touchen har omfattande dolda menyer som kan navigeras med ett klickhjul eller pekskärm.

Flera medieformat

IPod shuffle rymmer endast ljudfiler, men iPod nano kan plocka upp FM-radio förutom hård ljuddata. Det klassiska och touch är där multimediefördelarna kommer in. Både det klassiska och touch kan spela video och visa bilder, förutom deras musikfunktioner. Det finns även spel som är utformade speciellt för kontrollerna på en iPod classic. Och iPod touch, som är som en iPhone utan telefon, har åtkomst till hundratusentals appar som kan laddas ner i App Store.

Anpassningsbar organisation

Låtar, videor och bilder på en iPod kan ordnas efter titel, artist, låt, album, anpassad kategori eller anpassad spellista. Dessutom kan "Genius" -funktionen på en iPod skapa spellistor genom att helt enkelt välja en låt du gillar; iPod skapar sedan en spellista med låtar som liknar den valda. Med iTunes kan du ändra vilka låtar du vill placera på din iPod, säkerhetskopiera innehåll och spellistor och ladda ner ny musik.

Andra visselpipor

IPod-familjen har för många unika funktioner att nämna här. Till exempel klämmer iPod shuffle, som väger mindre än en halv uns, på dina kläder. Nano har en inbyggd stegräknare samt en mikrofon för att berätta din iPod vad du ska spela. Klassikern kan skicka bildspel till en TV via en enkel kabel. IPod touch - den mest komplexa iPod - kan till och med gå online eller användas som en videotelefon.