Tre fantastiska sätt att återanvända en gammal iPhone

Om du var en av människorna som köpte en iPhone 6 eller 6 Plus kanske du stirrar på din gamla iPhone och undrar vad det ska göra med det.

Visst, du kan sälja det, men då måste du ta itu med besväret med att torka all din data, hitta lådan och tillbehören, skapa en notering på Craigslist eller eBay, och om du vill ha bästa dollar, få telefonen upplåst av din bärare. Även då betyder den enorma glutan av begagnade iPhones efter förra månadens lansering att till och med "topp dollar" kanske inte uppgår till mycket.

Meh. För att verkligen få ut det mesta av din gamla iPhone, ge den ett nytt liv. Nedan har jag sammanfattat tre coola och ovanliga idéer för att återanvända den lilla iOS-enheten. Och det här är inte de gamla sågarna för att göra den till en "dedikerad e-läsare" (på en skärm som är så liten ?!) eller "heltidsmusikspelare för bilen." Tråkig!

1. Gör det till ett hem-säkerhetssystem

Kamera? Kolla upp. Wi-Fi? Kolla upp. Din gamla iPhone har redan de viktigaste byggstenarna i ett smart hem-säkerhetssystem. Allt du behöver nu är Presence, en gratis iOS-app som ger livestreaming av video, rörelsedetektering (med molnlagring), videoaviseringar och till och med kontroller för olika smart-home-hårdvaror som smarta pluggar.

Tre fantastiska sätt att återanvända en gammal iPhone

Lägg bara telefonen på ett stativ eller någon annan typ av fäste, peka den i riktning mot det område du vill övervaka (baksidan, babyrummet, sidogrind) och skjut upp appen. Anslut dig sedan via samma app på din nya iPhone.

Även om det finns några valfria premiumfunktioner behöver du verkligen inte dem för att ge din iPhone full säkerhetskambehandling. Det här är coolt.

2. Förvandla den till en Nest-liknande smart termostat

Smarta termostater är fantastiska - fråga bara alla som äger ett Nest eller något liknande. Tänk dig nu en med hjärnkraften hos en iPhone (till och med en 2012-modell): Det skulle uppgå till en termostat på genial nivå, tycker du inte?

Det är idén bakom Kickstarter-projektet Wise Labs Bemo, som förvandlar din iPhone till hjärnan hos en smart HVAC-kontroller. Det möjliggör inte bara avancerad schemaläggning för uppvärmning / kylning och platsbaserad automatisering, utan utnyttjar också iPhone-specifika knep som att streama musik eller ringa 911 i en nödsituation.

Nu för de skrapiga nyheterna: Kickstarter-kampanjen för Bemo avslutades precis och trots en Kickstarter Staff Pick-rekommendation och täckning från butiker som CNET kom den inte nära att nå sitt blygsamma $ 50 000-mål. Med tanke på populariteten hos produkter som Nest och Bemo relativt överkomliga, förstår jag inte varför det inte gjorde bättre.

Som sagt, jag misstänker att företaget antingen kommer att starta om kampanjen eller bara gå vidare utan den. Du kanske måste vänta uppåt ett år för att få en Bemo, men jag känner att det är värt det.

3. Förvandla den till en andra kamera för din nästa videoinspelning

Moderna iPhones kan ta full 1080p-video, vilket är ganska fantastiskt när du slutar tänka på det. Naturligtvis spelar det ingen roll om du filmar ett bröllop, fotbollsmatch, födelsedagsfest eller ditt banbrytande filmfestival: två kameror är alltid bättre än en. När det är dags att redigera dina bilder kan du klippa fram och tillbaka mellan två olika vinklar - och det är skillnaden mellan en bra film och en fantastisk film.

Tre fantastiska sätt att återanvända en gammal iPhone

Så jag föreslår bara att du använder din andra iPhone som en andra kamera, eller hur? Rätt! Förutom att använda CollabraCam för att köra showen, antingen på din iPad, nya iPhone eller till och med en iPod Touch. Med den här $ 4,99-appen kan du styra upp till sex iOS-enheter samtidigt och effektivt styra din fotografering i realtid och i farten.

Det här är ett sådant verktyg som hjälper till att få videoproduktioner att se riktigt professionella (och dyra) ut. Appen kan till och med fjärrstyra en Galileo-robotdocka, bara om du inte har en andra kameraman tillgänglig för att använda din gamla iPhone.

Har du hittat några särskilt coola, ovanliga och / eller praktiska sätt att pressa extra liv från din gamla iPhone? Berätta om dem i kommentarerna!

Fotokrediter: Apptopus, Bemo, People Power Company