Vilka är fördelarna med att läsa på en Kindle?

Kindle är en elektronisk läsare (e-reader) som släpptes av Amazon. Kindle använder trådlösa internetanslutningar för att göra det möjligt för en konsument att handla, välja och ladda ner böcker, tidningar och tidskrifter i digitalt format. Enheten är bärbar, handhållen och levereras med ett komplett tangentbord. Läsarna säljs med vanliga svarta eller vita omslag, men dekorativa omslag finns.

Volym

En Kindle 2, som släpptes 2010, har kapacitet att rymma 4 GB minne, eller cirka 3 500 böcker. De som läser på Kindles kan ladda ner böcker från sina hem, kontor eller var de än befinner sig i behov av en bok. Förmågan att bära tusentals böcker i en enhet som väger mindre än ett pund är anmärkningsvärd och gör det möjligt för läsare att lagra en omfattande samling.

Bärbarhet

En Kindle-ägare kan förvara referensmaterial, böcker för nöjen, affärshandböcker och läsmaterial för vänner och familj på en enda enhet som enkelt passar i en ryggsäck, portfölj eller väska. E-böcker finns att köpa och ladda ner i gåvor, och presentkort för Kindle-bokar kan köpas så att en mottagare kan göra personliga val.

Upplösning

Kindle e-läsare använder en 6-tums skärm med en dämpad ljusgrå bakgrund och mörkgrå text som heter E-Ink Pearl. Grafiken på en Kindle är också i gråskala. Bristen på ett LCD-baserat bakgrundsbelysningssystem resulterar i mindre ögonbelastning för användare än traditionella stationära, bärbara eller bärbara bildskärmar.

Uppdateringar

Kindles har genomgått uppgraderingar, men nyare versioner gör inte tidigare modeller föråldrade. Varje ny Kindle kan ta emot överförda böcker från en äldre läsare med en datakabel. Böcker kan också laddas ner antingen till en dator eller Kindle och överföras mellan de två enheterna. Kindle 2 saknade några uppgraderingar som användarna önskade, så ett firmware-paket gjordes tillgängligt, kallat Kindle 2.3.

Funktioner

Bokmärken, markerings- och sökfunktioner är tillgängliga i alla versioner av Kindles. Enheterna tillåter bokmärken och anteckningar på skärmen. När en användare stänger av en Kindle kommer enheten ihåg var läsaren slutade. när användaren slår på Kindle igen, återställs boken till den sista sidan som läsaren besökte.

Tillgång

Att använda en Kindle ger användaren tillgång till böcker, broschyrer och information som endast är för Kindle. Till exempel skrev författaren Stephen King en novell speciellt för Kindle. Kindle tillåter också att okrypterade former av data lagras på enheten, till exempel .TXT-filer; Kindle 2 och nyare versioner gör det möjligt att läsa .PDF-filer.