Hur du laddar din iPhone snabbare

Det händer med alla, chansen är stor att du redan har upplevt frustrationen att försöka rusa ut ur ditt hem så snabbt som möjligt, bara för att inse att din iPhone inte har tillräckligt med laddning på det. I den här artikeln hittar du några användbara tips för att ladda batteriet på din iPhone snabbare.

Använd inte PC eller Laptop för laddning

Om du inte kan hitta en adapter kan du ansluta telefonen till USB-porten på din PC eller laptop för laddning. Du måste dock vara medveten om att ladda din iPhone med hjälp av en dator kan vara så mycket som 60% till 70% långsammare än att använda en vanlig väggladdare.

I genomsnitt kan USB-porten på en dator leverera upp till 500 mA laddning och detta kan gå ner om din dator behöver ström för sina andra uppgifter. Detta innebär att en iPhone 6S med 1715 mAH-batteri kan ta 4 timmar eller mer för att bli fulladdad (förutsatt 75% tillgänglighet).

Som jämförelse kan en vanlig väggladdare leverera upp till 1000 mA ström och ladda din telefon på mycket mindre tid. Se därför till att du har en ytterligare väggladdare tillgänglig på en säker plats i ditt hus för sådana nödsituationer.

Stäng av din iPhone medan du laddar

Du hjälper din iPhone att ladda mycket snabbare genom att stänga av den helt medan den laddas.

När din telefon är avstängd kommer den inte att konsumera någon ström alls, detta gör att den kan bygga upp laddning på mindre tid, jämfört med en telefon som inte är avstängd och tappar ström på grund av ett antal bakgrundsappar och körtjänster.

I det här steget måste du vara beredd att missa några aviseringar medan telefonen är avstängd och se till att du inte förväntar dig ett viktigt samtal på din telefon.

Om du kan leva utan din telefon medan den laddas kommer du att spara tid och gå ut ur ditt hem med en fulladdad iPhone som kan hålla tills du kommer hem från jobbet.

Använd flygläge under laddning

Om du inte är i stånd att stänga av telefonen helt är det näst bästa alternativet att ladda din iPhone medan den är placerad i flygplansläge.

Att ladda en enhet i flygplansläge är snabbare eftersom i detta läge kommer alla nätverk att automatiskt inaktiveras eller stängas av. Genom att gå igenom att ladda en Android-enhet medan den är i flygläge kan du spara upp till 40% av din tid.

Det är också viktigt att undvika frestelsen att ta telefonen ur flygläget då och då för att leta efter samtal och meddelanden. För bästa resultat ska du bara lämna telefonen i fred tills den är helt laddad eller laddad till en nivå som är tillräckligt bra för dagen.

Stäng av WiFi, GPS och Bluetooth

Om du inte kan stänga av telefonen eller sätta den i flygplansläge, bör du försöka stänga av strömförbrukande tjänster som WiFi, GPS, NFC och Bluetooth medan telefonen laddas.

Du kan också stänga alla dina appar och hindra din telefon från att göra automatisk säkerhetskopiering eller uppdatera appar i bakgrunden.

Använd din iPad: s laddare

iPhone levereras normalt med en (5W, 1A) laddare, men den kan laddas snabbare när den är ansluten till en (12W, 2.4A) iPad Pro-laddare eller en iPad Air Charger (10W, 2.1A).

När du kämpar för tid, känn dig fri att ansluta din iPhone till din iPad: s laddare och få din enhet fulladdad på kortare tid. Se nedan referens från Apple, om du är orolig för att skada din enhet.

Använd bärbar iPhone-laddare

Att ha en bärbar laddare redo i fickan eller väskan kan spara din dag. Bärbara laddare finns i mycket små storlekar och kan ladda din iPhone 2 till 6 gånger på en enda laddning.

Bärbara USB-laddare är inte dyra; du bör kunna köpa en bra bärbar iPhone-laddare från $ 20 till $ 40 eller mindre, i händelse av en försäljning.