Hur man planerar en överraskningshändelse på Facebook

Det finns inget viktigare för en lyckad överraskningsfest än "överraskningsdelen". Det är svårt att se till att alla på din gästlista kan hålla hemligt, och i dagens grundligt moderna, e-anslutna värld är dina e-vites potentiellt offentlig information. Men om du använder Facebook för att kommunicera dina planer för din förväntade vän kan du bara göra det till festen med din hemliga överraskning intakt.

Alternativ för händelseskydd

Ett Facebook-evenemang kan ställas in som offentligt (vem som helst kan se det och gå med), vänner till gäster (de inbjudna och deras vänner kan se det och gå med) eller bara bjuda in (endast de specifikt inbjudna kan se det och gå med). För att bibehålla "överraskning" -elementet i ditt evenemang, ställ in ditt evenemang på "bara bjuda in" på sidan för att skapa evenemang så att du har full kontroll över vem som kan se informationen på Facebook.

Skapa en händelse

Följ länken "Händelser" från nyhetsflödet på Facebook och klicka sedan på knappen "Skapa händelse" för att komma igång. I popup-fönstret som visas kan du konfigurera händelsens titel, beskrivning, datum och tid och lägga till en plats. Se till att använda rullgardinsmenyn Sekretess för att ställa in händelsen som "Bjud bara in" och inaktivera alternativet för gäster att bjuda in andra. Du kan sedan bjuda in alla på överraskningen säkert i vetskapen om att nyheter om ditt evenemang inte av misstag hamnar på någons Facebook-nyhetsflöde.

Händelseinställningar

Klicka på knappen "Skapa" och för att skapa en sida för ditt evenemang. Härifrån kan du justera vilken som helst av händelseinställningarna (som datum och tid), lägga till ett händelsefoto och lägga upp meddelanden eller bilder på händelsens sidovägg - det är din händelsesida, så använd den som du vill, kom ihåg att endast de användare som specifikt är inbjudna kan se någon av denna information. Från rullgardinsmenyn för kugghjulsikonen kan du lägga till andra värdar till evenemanget, vilket ger dem befogenhet att bjuda in andra och ändra evenemangsinställningarna, men du bör bara göra människor värdar för evenemanget om du litar på att de ska hålla hemligt. Det är värt att betona det faktum att evenemanget är en överraskning för vissa personer i beskrivningsdelen av sidan, annars kan någon av misstag släppa katten ur påsen.

Meddelanden och uppdateringar

När du gör ändringar i evenemanget får de nuvarande gästerna aviseringar, vilket sparar dig besväret med att varna alla individuellt. Du kan också skicka ett gruppmeddelande till alla deltagare genom att välja "Skicka gäster ett meddelande" från rullgardinsmenyn under kugghjulsikonen på evenemangssidan. Om du vill förstora ditt parti, använd knappen "Bjud in vänner" för att bjuda in fler personer - nuvarande gäster (de som kan se evenemanget och dess detaljer) visas i en lista längst till vänster på evenemangssidan . Klicka på "Going" -länken för att se alla Facebook-användare som för närvarande deltar.