Ladda en iPhone med en dator vs. ett vägguttag

Tung användning av din iPhone kan tömma din iPhone efter bara några timmar eller mindre. Att förstå skillnaderna mellan ett vägguttag för att ladda din iPhone kontra din dator hjälper dig att välja den laddningsmetod som fungerar bäst för din nuvarande situation. Andra faktorer som typen av USB-port du använder på din dator och om du använder telefonen medan du laddar den kan också spela en roll.

Laddningstid

Den största skillnaden mellan att ladda din iPhone via ett vägguttag med nätadaptern kontra att ladda din enhet via en USB-port på din dator är att laddningstiden med ett vägguttag är snabbare. Det beror på att din dator måste distribuera tillgänglig ström över en rad interna komponenter och inte kan ägna all sin kraft till att ladda din iPhone. Växelström erbjuder en större strömkälla som resulterar i snabbare laddningstid.

USB-porthastighet

Det finns två typer av USB-portar på datorer: hög hastighet och låg hastighet. USB-portar med hög hastighet finns vanligtvis på antingen din datortorn eller på din bärbara dator. Alternativt är USB-portar med låg effekt ofta de portar som finns på tangentbordet eller skärmen. USB-portar med hög hastighet laddar din iPhone, medan USB-portar med låg effekt antingen inte laddar din enhet eller laddar den mycket långsamt.

USB-portinställningar

Även om du är ansluten till vad som borde vara en USB-port med hög effekt, kan inställningarna för den porten ha ändrats så att porten fungerar som om det är en USB-port med låg effekt. Alternativt, om du märker att din iPhone inte laddas medan din dator sover eller i viloläge, ska du kontrollera inställningarna för den USB-porten och se till att den är inställd på att fungera medan datorn är i olika lägen.

Använda iPhone medan du laddar

Om du märker att din iPhone inte laddas så snabbt som vanligtvis när den är ansluten till antingen ett vägguttag eller din dator, kan det bero på att du använder enheten. Du kan till exempel surfa på Internet via Safari när du är ansluten till ett vägguttag eller synkroniserar med iTunes medan enheten är ansluten till din dator. Din iPhone laddas snabbast om du inte använder den medan den laddas.