Hur man får äldre versioner av iPhones att uppdatera

Om du är iPhone-ägare är det viktigt att hålla din enhet uppdaterad med den senaste programvaran från Apple. IPhones som kör iOS 5 eller senare kan uppdateras trådlöst direkt från enheten eller på din dator via iTunes. IPhones med iOS 4 eller en tidigare version kan inte uppdateras över luft, så du måste använda iTunes istället. Om du har iOS 4 raderar iTunes allt innehåll på din telefon under uppdateringen, så se till att säkerhetskopiera dina data innan du utför uppdateringen.

Uppdatera iOS 5 och senare versioner trådlöst

Steg 1

Anslut din iPhone till en strömkälla, till exempel ett vägguttag.

Steg 2

Välj "Inställningar" och "Allmänt" och tryck sedan på "Programuppdatering". Din iPhone kommer att söka efter tillgängliga uppdateringar.

Tryck på "Ladda ner" för att få den senaste tillgängliga uppdateringen från Apple. När nedladdningen är klar trycker du på "Installera".

Uppdatera iOS 5 och senare versioner via iTunes

Steg 1

Ladda ner och installera den senaste versionen av iTunes om du inte redan har den (länk i Resurser).

Steg 2

Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln. När iTunes startar väljer du din iPhone under Enheter.

Klicka på "Sök efter uppdatering" i avsnittet Sammanfattning. Om iTunes hittar en uppdatering, klicka på "Ladda ner och uppdatera" för att installera den.

Uppdatera iOS 4 i iTunes

Steg 1

Installera iTunes på din dator om du inte redan har gjort det (länk i Resurser). Anslut iPhone till din dator via den medföljande USB-kabeln.

Steg 2

Högerklicka på din iPhones namn under Enheter när iTunes startar. Välj "Säkerhetskopiera". Denna process säkerhetskopierar alla kontakter, appar, media, meddelanden och e-post till iTunes.

Steg 3

Klicka på "Auktorisera dator" i butikmenyn. Skriv ditt Apple-ID och lösenord och klicka sedan på "Auktorisera".

Steg 4

Högerklicka på din telefon i Enheter-menyn och välj sedan "Överför inköp från (ditt enhetsnamn)." ITunes kopierar allt ditt köpta innehåll till datorn. Den här överföringen fungerar bara med objekt som köpts från iTunes.

Klicka på "Sök efter uppdatering" under Sammanfattning och sedan på "Hämta och uppdatera." ITunes kommer att uppdatera iPhone, återställa dina säkerhetskopierade data och starta om enheten. Efter omstarten synkroniserar iTunes medieinnehåll från biblioteket till din iPhone.