Så här ändrar du låten på Streampad för Tumblr

Om du använder en inbäddad Streampad-spelare för ditt Tumblr-tema kan du ändra den befintliga låten till ett annat ljudspår genom att radera ditt befintliga ljudinlägg på bloggen och lägga upp ett nytt ljudspår. Streampad-widgeten spelar automatiskt upp alla dina ljudinlägg på sidan i ordning efter utseende i din tidslinje. Du kan också ändra attributen för Streampad-widgeten eller ersätta widgeten genom att direkt redigera widgetens HTML-kod i ditt tema.

Lägg till ljudinlägg

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på “Ljud” -ikonen för att öppna formuläret Nytt ljudinlägg.

Klicka på "URL" och skriv sedan webbadressen till ett spår eller en spellista som finns på webben. Du kan också klicka på "Sök" och sedan skriva ett spårnamn för att hitta en låt i Tumblr-katalogen. För att ladda upp en MP3-fil från hårddisken, klicka på ikonen "Välj fil", bläddra till och klicka på filen som ska laddas upp och klicka sedan på "Öppna". Ditt ljudspår laddas i ljudposten.

Klicka på “Publicera” publicera inlägget. Du kan klicka på "Privat" och sedan klicka på "Skapa privat inlägg" för att dölja ljudinlägget från användarens vy, om så önskas. Om ljudinlägget är privat kan bara du se inlägget.

Publicera ytterligare ljudinlägg för att lägga till låtar som spelas i kronologisk ordning i Streampad-spelaren.

Redigera widget i HTML-kod

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Klicka på bloggen för att redigera i det högra sidofältet och klicka sedan på fliken "Anpassa" för att öppna bloggtema i redigeringsläge.

Klicka på länken "Redigera HTML" för att öppna temat i HTML-redigeraren.

Tryck på "Ctrl-F" för att öppna sökrutan, skriv ""I rutan och klicka sedan på nedåtpilen för att hitta""tagg i koden. Streampad-widgeten ligger precis ovanpå den här taggen.

Redigera spelarattributen efter önskemål. Om du till exempel har skapat en ny skal för din spelare, byt ut den befintliga widgetkoden med det nya kodblocket.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" och klicka sedan på "Spara".

Klicka på ”Avsluta” för att stänga redigeraren och återgå till din instrumentpanel. Öppna bloggen i en webbläsare för att förhandsgranska den nya låten.

Tips

Ta bort alla oönskade ljudinlägg från din tidslinje för att ta bort spåret från din Streampad-spellista. För att radera ett av dina inlägg, klicka på kugghjulsikonen i inlägget och klicka sedan på "Ta bort".

Varningar

Du kan ladda upp upp till 10 MB ljud till din blogg per dag. Tumblr stöder endast MP3-filer för ljuduppladdningar.