Hur man ser vem som tittar på din tumlare

Det gamla ordspråket säger "nyfikenhet dödade katten", men när det gäller din Tumblr-profil kan nyfikenhet om vem som tittar på din sida hjälpa dig att få fler följare. Om du kan se vem som tittar på din Tumblr och när kan du skräddarsy ditt innehåll till din målgrupp. Tumblr föreslår att du använder Google Analytics för att hjälpa dig med den här uppgiften. det kan dock inte ge dig Tumblr-namnen på personer som tittar på din webbplats av sekretessskäl.

Få koden för att skapa statistik för din webbplats

Registrera dig för Google Analytics med ditt Google-konto (se länk i Resurser). Om du inte har ett Google-konto måste du först registrera dig för ett Gmail-konto för att få ett.

Klicka på "Registrera dig" om du använder Google Analytics för första gången. Annars går du till din administrationssida och klickar på "Skapa nytt konto" på fliken Konton.

Svara på den första frågan på formuläret, som är "Vad vill du spåra?" Dina alternativ är webbplats och mobil. Klicka på "Webbplats" eftersom din Tumblr-blogg är en webbplats.

Ange ett meningsfullt kontonamn för din Tumblr-blogg. Du kan till exempel använda "Tumblr" som kontonamn. Om du spårar flera webbplatser med Google Analytics är det här namnet särskilt viktigt för att påminna dig vilken webbplats du analyserar.

Ange ett webbplatsnamn. Du kan till exempel välja ditt Tumblr-användarnamn.

Ange webbadressen till ditt tumblr-konto utan "http: //." Om din Tumblr-URL till exempel är "http://fixyourzipper.tumblr.com/" skulle du ange "fixyourzipper.tumblr.com/"

Välj den branschkategori som bäst representerar din Tumblr-blogg och välj rapporteringstidszon.

Anpassa dina datadelningsalternativ för att ange vilken data du ska dela med Google, antingen direkt eller anonymt.

Klicka på "Hämta spårnings-ID" och klicka på "Jag accepterar" i användarvillkoren.

Kopiera din spårningskod.

Klistra in spårningskod i tumör

Logga in på ditt Tumblr-konto.

Klicka på "Anpassa" på instrumentpanelen.

Klistra in koden du kopierade från Google Analyics i fältet Beskrivning. Du kan klistra in koden var som helst i fältet Beskrivning, eftersom den inte syns för dina följare. För din egen tydlighet kanske du vill klistra in den under texten som är synlig för dina följare.

Klicka på "Spara".

Vem ser ut?

Ge det tid för människor att besöka din blogg. Beroende på hur många följare du har kan det ta några timmar eller några dagar. Kontrollera din Google Analytics-sida varje morgon när din statistik uppdateras.

Logga in på Google Analytics igen.

Välj ditt Tumblr-konto på administrationssidan om du har mer än en webbsida som du spårar med Google Analytics.

Visa statistik om vem som tittar på din blogg på fliken "Visa (profil)".

Tips

Vissa Tumblr-teman gör att du kan klistra in ditt Google Analytics-ID direkt i dina anpassningsbara fält.