Hur man kombinerar två DVD-filmer till en med DVD-krympning

Billiga digitalkameror och filmredigeringsprogram har gjort det enklare än någonsin att skapa hemmafilmer. En hemmafilm brukar dock inte vara tillräckligt lång för att fylla en hel tom DVD, och när du bränner och slutför DVD-skivan så att den kan spelas i en vanlig DVD-spelare kan du inte längre lägga till innehåll i den, vilket kan lämna dig med ett stort antal delvis använda skivor. Med DVD Shrink kan du kombinera två färdiga DVD-skivor på en skiva så att du kan minska bortkastat inspelningsutrymme samt antalet skivor du måste lagra.

Steg 1

Öppna DVD Shrink på din dator.

Steg 2

Klicka på knappen "Återförfattare" i huvudverktygsfältet högst upp i applikationsfönstret.

Steg 3

Sätt i den första DVD-skivan som ska kopieras till en DVD-enhet.

Steg 4

Sätt i den andra DVD-skivan som ska kopieras i den återstående DVD-enheten.

Steg 5

Klicka på fliken “DVD-webbläsare” högst upp i programmets högra fönster. Informationen i rutan visar en lista över tillgängliga enheter.

Steg 6

Klicka på posten för den första enheten. Ett popup-fönster visas medan en första analys av skivan utförs. När detta är klart visas en lista med skivinnehåll i fönstrets högra fönster.

Steg 7

Klicka på posten "Titel 1" under rubriken "Huvudfilm" i listan över skivinnehåll. Håll ner musknappen och dra den till vänster ruta direkt under “DVD” -ikonen. En ny post med titeln "Titel 1" visas med filmens längd och storlek i megabyte.

Steg 8

Klicka på fliken "DVD-webbläsare" i den högra rutan.

Steg 9

Klicka på posten för DVD-enheten som innehåller den andra skivan. Ett popup-fönster visas medan en första analys av den andra skivan utförs. När detta är klart visas en lista med skivinnehåll i fönstrets högra fönster.

Steg 10

Klicka på posten "Titel 1" under rubriken "Huvudfilm" i listan över skivinnehåll. Håll ner musknappen och dra den till vänster ruta direkt under föregående post. En ny post med titeln "Titel 1 (2)" visas med filmens längd och storlek i megabyte.

Steg 11

Klicka på fliken "Kompressionsinställningar" högst upp i den högra rutan. Ställ in videokomprimeringen på "Automatisk" för bästa balans mellan kompression och prestanda.

Steg 12

Klicka på "Backup!" -knappen högst upp i applikationsfönstret.

Steg 13

Välj en målmapp för den färdiga filen i popup-fönstret.

Tryck på “OK” för att börja komprimera och spara filmen.