Hur inaktiverar du textmeddelanden på mobiltelefoner

Metoden du använder för att blockera textmeddelanden på din mobiltelefon varierar beroende på vilken mobiloperatör du använder. Vissa tjänster har sätt att blockera alla textmeddelanden, medan andra bara kan blockera skräppostmeddelanden eller texter som skickas från angivna nummer. Om du har problem med att stänga av meddelanden på din mobil, kontakta din operatör för hjälp.

Sprint mobiltelefoner

Du kan blockera alla inkommande textmeddelanden på Sprint genom att logga in på ditt konto på Sprint.com. När du är inne klickar du på "Mina inställningar" och sedan på "Blockera texter" under rubriken Begränsningar och behörigheter. Välj mellan att blockera alla inkommande texter, alla utgående texter, både inkommande och utgående texter eller texter från ett visst nummer. När du är klar klickar du på "Spara". När telefonen har stängts av och slås på igen träder de nya inställningarna i kraft.

Verizon-mobiltelefoner

Verizon har kontroller som du kan använda för att blockera fem nummer från att skicka SMS eller telefonsamtal. Du kan lägga till ett nummer i ditt konto under alternativet Familj och skydd på ditt Verizon-konto. Om du vill blockera inkommande och utgående textmeddelanden från en enhet i din Verizon-plan, ring kundtjänst genom att ringa 611 på din Verizon-telefon och be dem att inaktivera både inkommande och utgående textmeddelanden.

AT&T mobiltelefoner

AT&T inaktiverar inte alla inkommande och utgående textmeddelanden, men du kan fortfarande blockera specifika nummer och rapportera skräppost. För att rapportera ett skräppostmeddelande, vidarebefordra meddelandet till "7726" så att AT&T kan utforska situationen. För att blockera upp till 30 nummer från att skicka meddelanden, gå online till AT&T-webbplatsen eller ring AT&T för att registrera dig för Smart Limits. Smart Limits-tjänsten, som tillför en extra avgift till ditt konto, låter dig inte bara blockera nummer utan har också en funktion som låter dig ställa in en gräns för hur många texter som kan skickas eller tas emot.

T-Mobile mobiltelefoner

T-Mobile erbjuder en tjänst för att blockera meddelanden som begränsar alla utgående och mest inkommande textmeddelanden. Vissa typer av meddelanden, som nödvarningar, e-post som skickas till din T-Mobile-e-postadress och nedladdningsmeddelanden visas fortfarande på din telefon. Aktivera meddelande blockering genom att kontakta T-Mobile. Du kan också lägga till familjetillägg till din T-Mobile-plan för att begränsa vissa nummer från att skicka SMS eller ringa telefoner i din plan. Föräldraraden på kontot hanterar utsläppsrätter för resten av telefonerna i planen. Om du vill lägga till någon typ av textblockering i din plan, kontakta T-Mobile Customer Care (länk i Resurser).