Hur du höjer pekplattans känslighet

Du kan justera pekplattans känslighet på två sätt. Med hjälp av Windows kontrollpanel kan du få markören att flytta längre med samma rörelse på dynan, men det kan också göra det svårare att rikta pekaren exakt. Om du har en Synaptics-pekplatta - det vanligaste varumärket - kan du också justera pekplattans tryckkänslighet och ändra hur hårt du behöver röra vid dynan innan den tar upp rörelse.

Markörrörelseshastighet

Öppna musens kontrollpanel i Windows genom att söka efter "Mus" på startskärmen. Om du inte har Windows 8.1-uppdateringen måste du klicka på "Inställningar" i sökfältet för att se Kontrollpanelen. Öppna fliken "Pekaralternativ" på kontrollpanelen och dra "Välj en pekarhastighet" -fältet till höger för att höja känsligheten. Denna inställning påverkar också alla USB-möss som du ansluter.

Synaptics Tryckkänslighet

Om du har en Synaptics-pekplatta ser du en ytterligare flik i musens kontrollpanel märkt "Enhetsinställningar". Öppna den här fliken och klicka på "Inställningar". Klicka på triangeln bredvid Pekande för att expandera menyn. Välj "Känslighet" och klicka sedan på kugghjulsikonen. Dra skjutreglaget åt vänster för att höja känsligheten, vilket gör att pekplattan fungerar med en lättare beröring.

Varning

Informationen i denna artikel gäller Windows 8 och version 16 Synaptics-drivrutiner. Det kan variera något eller markant med andra versioner.