Vilka är fördelarna med en iPad?

Apple iPad är en 8- till 10-tums pekskärmsdator som kombinerar funktionerna i en smart telefon, en bärbar dator, en iPod och en spelkonsol. Apple släpptes första gången i april 2010 och hade sålt 7,33 miljoner enheter i slutet av 2010, vilket överträffade utestående prognoser. Det finns två iPad-utgåvor: trådlöst och trådlöst med 3G; den senare gör enheten användbar överallt där användaren har mobiltelefonåtkomst. Tillgänglig i kapacitet på 16, 32 och 64 gigabyte, iPad har många fördelar oavsett hur mycket lagring som finns.

Bärbarhet och enkelhet

IPad är lätt, väger 1,5 kg och bara 0,5 tum tjock. Något mindre än en tidning, den har en bekant känsla och är lätt att transportera. Den förlängda batterilivslängden på upp till 10 timmar fungerar även för längre flygplansturer. Att lära sig använda iPad är särskilt enkelt om du känner till iPhone eller iPad, eftersom den har samma grundläggande form och funktion. Även om du inte har använt andra Apple-enheter är iPad instinktivt lätt att bemästra.

Design

Den högupplösta LED-bakgrundsbelysta skärmen på iPad är ljus och skarp, vilket gör den till ett bra verktyg för att titta på film, visa bilder, spela och surfa på nätet. Den använder displayteknik som kallas in-plane switch (IPS) så att du kan få en bra bild i alla vinklar. De flesta appar kan ses horisontellt eller vertikalt för att dra nytta av denna teknik. IPad är också utformad med en multitouch-skärm, vilket gör den väldigt lyhörd. A4-chipet inuti iPad är extremt kraftfullt men ändå energieffektivt vilket gör att enheten fungerar bra för trådlöst spel.

Multitouch-skärm

Baserat på iPhones specifikationer, men redesignad för iPad, kan skärmen justeras manuellt för ljusstyrka och kan också detektera omgivande ljus själv och automatiskt justera ljusstyrka och kontrast för bästa visning. Skärmen på iPad är utformad för beröring med en fingeravtrycksbeständig oleofob beläggning. Dina fingrar styr all navigering beroende på uppgiften, en eller två fingrar knackar, sveper, drar eller klämmer; ingen penna är nödvändig.

Appar

Appar är hjärtat på iPad. Med många tusentals appar att välja mellan kan iPad tillgodose behoven hos nästan alla användare. För att kunna använda App Store måste du skapa ett iTunes-konto. Oavsett om det är gratis eller avgiftsbaserat går alla appförvärv via iTunes. Apparna kör spåret från spel till nyheter till bokläsare till företag och mer. GPS-appar använder din plats för att lokalisera lokal information till din iPad. till exempel lokala väderprognoser, nyheter och till och med närmaste pizzarestaurang.

iOS 4.2

Med lanseringen av iOS 4.2 i november 2010 fick iPad ytterligare fördelar. Organisationen blev mycket enklare med introduktionen av applikationsmappar, som du kan skapa och lägga till genom att skjuta appar i en mapp. Du kan också dubbelklicka på hemknappen för att ta fram Dock, så att du kan se dina mest använda appar och även styra volymen och låsa skärmen i antingen horisontell eller vertikal vy. Multitasking låter dig köra flera applikationer samtidigt. iOS 4.2 förenade också e-postkonton på ett ställe och aktiverade trådlös utskrift, men endast med specifika skrivare.

Förbättra iPad ytterligare

Även om iPad har många användbara fördelar på egen hand, kan flera tillägg förbättra enheten. Det inbyggda tangentbordet är användbart, men det kräver lite att vänja sig vid. Ett trådlöst Bluetooth-tangentbord hjälper till med kontorsapplikationer. En VGA-adapter kan ansluta iPad till en projektor för presentationsskärmar.