Hur man pingar ett Skype-konto (6 steg)

Att pinga ett onlinekonto är att testa anslutningshastigheten och kvaliteten mellan din dator och datorn i andra änden. När du pingar en annan användare i Skype skickar Skype-servern ett testmeddelande till den andra användarens Skype-konto och registrerar sedan svarstiden och kvaliteten på internetanslutningen mellan de två kontona. Detta är ett effektivt sätt att säkerställa att en annan användares internetanslutning är konsekvent nog för att skicka och ta emot samtal och videochatt på Skype.

Steg 1

Starta Skype och logga in på ditt konto.

Steg 2

Klicka på namnet på Skype-kontakten vars konto du vill pinga i kontaktlistan i menyn till vänster. Skype-kontakten måste vara inloggad vid den tidpunkten för att Skype ska kunna testa anslutningen.

Steg 3

Klicka på knappen med den vertikala stapeldiagrammet, precis ovanför chattfältet. Om du håller musen över knappen visas ett popup-meddelande som identifierar det som knappen "Information om samtalskvalitet". En popup-ruta visas med dina inställningar för samtalskvalitet.

Steg 4

Klicka på fliken "Anslutning" i den övre menyn i popup-rutan.

Steg 5

Klicka på den stora "Testa nu" -knappen och vänta sedan på att Skype ska pinga kontot och slutföra anslutningstestet. Resultaten av testet visas i popup-rutan.

Klicka på knappen "Stäng" när du är klar.