Varför trasslar min mikrofon på Skype?

Det finns två viktiga aspekter på mikrofonproblem i Skype: hur din mikrofon ansluter till Skype och hur Skype skickar ditt ljud till en annan part. När du undersöker mikrofonproblem på Skype, börja med det förstnämnda, men uteslut inte det senare. Ibland blir ljudet från en mikrofon trasslat först när det når motpartens dator.

Anslutning eller hårdvara?

Det första steget är att se till att själva mikrofonen fungerar. Du kan åstadkomma detta genom att antingen använda en annan mikrofon eller ta din nuvarande mikrofon till en annan dator. Skype innehåller ett samtalstestnummer i dina kontakter. När du slår det här numret uppmanas du att spela in ett meddelande. Det spelar sedan upp meddelandet det fick, så att du kan testa ljudet utan hjälp av någon annan. Om du tycker att din mikrofon inte är problemet kan du titta på datorns internetanslutning. Försök att ansluta datorn direkt till Internet via en Ethernet-kabel om den inte redan finns. Om mikrofonproblemen försvinner efter att ha bytt till en trådbunden anslutning kan den trådlösa anslutningen vara för svag eller överbelastad för att ringa samtalet. Om du ringer ett videosamtal försöker du bara igen samtalet i ljud. Videosamtal kräver mer bandbredd än ljudsamtal, och brist på bandbredd gör att både video och ljud stammar.

Högtalarfrågor

Varför trasslar min mikrofon på Skype?

Problemet är kanske inte med din mikrofon. Många saker kan hända med en ljudström innan den når mottagarens högtalare. Låg internethastighet orsakar lika många problem för den andra som ringer som för dig. Om du har ihållande problem med en uppringare, låt den uppringaren ringa samtalstestnumret i sina kontakter. Din mikrofon ska också stängas av när den inte upptäcker din röst. Annars tar det upp ljudet från dina högtalare. Detta skapar en ekoeffekt som effektivt kan stänga av en konversation. Ett bra sätt att åtgärda eller testa detta problem är att använda hörlurar för ljudet. Genom att ansluta hörlurar förhindrar du att ljudet från den andra parten når mikrofonen.