Varför skickar min iPhone små bilder?

Apples iPhone har en inbyggd kamera för att ta bilder på språng. Första, andra och tredje generationens iPhones innehöll en kamera på baksidan av telefonen; iPhone 4 har inte en, men två 5-megapixelkameror på framsidan och baksidan av telefonens kropp. Med iPhone kan du dela foton med familj och vänner via e-post eller multimediameddelanden. Om din iPhone skickar små bilder kan du behöva justera inställningarna i dina externa fotoapplikationer eller e-post.

iPhone-kameraupplösning

Äldre iPhone-modeller har en kamera med en mindre bildupplösning än iPhone 4s 5-megapixelkamera, som ger bilder på cirka 2 500 gånger 1 900 pixlar. Första generationens iPhone har en 2 megapixelkamera och iPhone 3GS har en 3 megapixelkamera, som båda producerar foton som är betydligt mindre än iPhone 4. Om du jämför storleken på bilder som skickats med en äldre iPhone-modell med en iPhone 4 är en tydlig skillnad i storlek uppenbar.

Skicka foton med en iPhone

Med iPhone kan du skicka foton via e-post eller MMS (MMS), även om första generationens iPhones inte är kompatibla med multimediameddelanden. När du skickar foton via MMS kan du inte välja storlek; din iPhone ändrar automatiskt och optimerar ditt foto för meddelandet.

E-postval

När du skickar bilder via e-post med iPhone ger det dig möjlighet att välja vilken storlek du vill skicka. Tryck på appikonen "Foton" för att komma åt ditt fotobibliotek och tryck sedan på den lilla pilen i det nedre vänstra hörnet. Välj de foton du vill dela och tryck sedan på "E-post". Det är när din iPhone ger dig val mellan liten, medelstor, stor och faktisk storlek. Välj "Faktisk storlek" för att skicka fotot i full upplösning.

Photo Application Settings

Om du använder fotoprogram från tredje part för att ta bilder eller redigera foton på din iPhone kan applikationsinställningarna göra dina foton små. Kontrollera först i applikationen om inställningarna gör att du kan växla till full upplösning. Om du inte hittar det där, stäng programmet genom att trycka på "Start" -tangenten och tryck sedan på din "Inställningar" -ikon. Bläddra ner till dina tredjepartsapplikationer och leta efter fotoprogrammet i fråga. Du bör kunna ändra utgångsupplösningen om applikationen listas.