Kan jag hindra min arbetsgivare från att se min Linkedin-profil?

Det finns ingen "Block" -knapp någonstans på LinkedIn-plattformen, som du hittar på andra sociala nätverkssajter, till exempel Twitter. Så det finns inget snabbt och enkelt sätt att helt blockera någon, inklusive din arbetsgivare, från att se din LinkedIn-profil. Men det finns sätt att se till att din profil och och element i den är mindre synliga, vilket gör det svårare för din arbetsgivare att se vissa saker som du inte vill att hon ska se.

Anslut dig inte till din arbetsgivare

När du ansluter till din arbetsgivare på LinkedIn, oavsett om det är en chef eller chef eller en grupp av dem, ger du åtkomst till de flesta om inte alla detaljerna i din profil. Så det är bäst, om du tror att en situation kan uppstå där du inte vill att din arbetsgivare ska se din profil, för att undvika att ansluta till honom. Det kan dock vara knepigt i de företag som kräver eller uppmanar anställda att vara anslutna via LinkedIn. I så fall måste du antingen uthärda det eller vara uppror och riskera alienation eller uppsägning.

Gör din offentliga profil osynlig

Om du arbetar på ett företag där det inte krävs eller uppmuntras att vara på LinkedIn kan du förhindra att din arbetsgivare ser din offentliga profil. Den offentliga profilen är synlig för LinkedIn-medlemmar som inte finns i ditt nätverk såväl som för personer som hittar att du bara gör en internetsökning. Problemet är att du inte kan hindra bara din arbetsgivare från att se din offentliga profil; du måste förhindra alla. Om det är vad du vill göra, logga in på ditt LinkedIn-konto, placera markören över ditt namn i menyraden och klicka på "Inställningar". Klicka sedan på "Redigera din offentliga profil" och välj alternativet "Gör min offentliga profil synlig för ingen".

Redigera din offentliga profil

Ett annat alternativ i din offentliga profil är att bara göra vissa delar osynliga, inte hela profilen. Till exempel, genom att hålla din offentliga profil synlig för alla, kan din arbetsgivare se ditt namn och plats - saker han vet ändå - men inte andra detaljer. Du kan begränsa din arbetsgivare och andra från att se vilka LinkedIn-grupper du har gått med i, länkar till dina personliga eller professionella webbplatser, publicerade verk och mer. För att göra detta, öppna dina kontoinställningar och välj bara de funktioner du vill att din arbetsgivare ska se i din offentliga profil.

Redigera dina LinkedIn-profilinställningar

Men även om du är ansluten till din arbetsgivare på LinkedIn kan du begränsa vad hon kan se, vilket är särskilt användbart om du har uppdaterat din profil för att utforska jobbmöjligheter utanför företaget och inte vill att din arbetsgivare ska veta om det. Från din LinkedIn-inställningsmeny kan du välja att stänga av uppdateringar om din LinkedIn-aktivitet samt meddelanden om vilka LinkedIn-grupper du går med.