Kan du läsa Facebook utan ett konto?

Facebook kretsar kring att dela personlig information och idéer med vänner. Med detta i åtanke kanske det inte är en överraskning att ta reda på att om du inte har ett konto kan du inte se mycket av det som händer på det sociala nätverket. Vad du kan se beror helt på integritetsinställningarna för enskilda användare, samt platsen för den information du vill läsa på Facebook. Sök efter Facebook-sidor och profiler i en sökmotor; använd ett företags- eller personnamn och lägg till termen "facebook" i sökningen.

Profil synlighet

Så länge du har ett konto på Facebook kan du se grundläggande information om personliga profiler, som profilägarens namn, försättsfoto och profilbild, utan att ansluta till den personen. Om du inte har ett konto kan du kanske inte ens hitta så mycket information. Denna synlighet beror på enskilda användares integritetsinställningar. Om en användare bestämmer sig för att låta sökmotorer se sin profil, har du åtkomst till åtminstone denna begränsade version av hans profil. Om användaren väljer att stänga av denna funktion kommer du inte att kunna läsa profilen även om du har en direktlänk till den.

Profil Sekretessvariationer

Vissa profiler visar endast grundinformation, medan andra visar mer. Beroende på vad ägaren av profilen beslutar att dela med allmänheten kan du kanske se foton, händelser och läsa inlägg. Många användare begränsar dock denna typ av information till "Vänner", "Vänner till vänner" eller en anpassad lista över användare av sekretessskäl. Detta utesluter personer utan konton, vilket innebär att även om du kan komma åt en profil kanske du inte kan läsa någonting av konsekvens.

Sidor

Publicerade Facebook-företag, organisations- och kändissidor är öppna för allmänheten och som standard kan alla med eller utan ett konto på det sociala nätverket läsa dem. Dessa sidor representerar vanligtvis organisationer, företag och offentliga personer snarare än individer och har en reklam eller kommersiell böjning mot dem. Som någon utan konto kan du läsa inlägg av sidadministratörer på sidor såväl som kommentarer som individer gör på sidan, men du kan inte göra inlägg själv.

Grupper

Grupper är de mest begränsade Facebook-enheterna till dem som inte har konton. Om du försöker ange webbadressen till en Facebook-grupp utan att logga in på det sociala nätverket kommer Facebook bara till en inloggningsskärm. Grupper har tre sekretessinställningar - offentliga, stängda och hemliga - men även de som är märkta "Offentliga" är inte riktigt öppna för allmänheten; endast personer med Facebook-konton har åtkomst till gruppsidor. Om du vill läsa något som händer i en grupp måste du ha ett konto.