Hur man fixar bilder som inte visas i e-postmeddelanden

Problemet med bilder som inte visas i e-postprogram som Microsoft Outlook, Gmail, Outlook Mail, Apple Mail och andra är i princip relaterat till en säkerhetsinställning som enkelt kan åtgärdas.

Bilder visas inte i e-postmeddelanden

Eftersom det är möjligt att inkludera bilder som hämtats från fjärrservrar i e-postmeddelanden använder spammare denna funktion för att få en feedback om någon har öppnat e-postmeddelandet eller inte.

Denna feedback hjälper spammare att identifiera vilka e-postadresser som är riktiga och vilka som inte är det, vilket gör att de kan rikta in sig på riktiga e-postadresser med skräppost.

Därför försöker de flesta e-postprogram att motverka detta problem genom att förhindra att bilder automatiskt laddas ner i e-postmeddelanden, särskilt om bilderna hämtas från fjärrservrar.

Nu när du förstår orsaken till att bilder inte visas i e-postmeddelanden, låt oss ta en titt på hur du får din e-postklient att visa bilder i e-postmeddelanden.

Bilder visas inte i Gmail

Om bilder inte visas i Gmail, se till att alternativet ”Visa alltid externa bilder” är markerat i Allmänna inställningar för Gmail.

Logga in på ditt Gmail-konto, klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

Klicka på fliken Allmänt på skärmen Inställningar och välj Alltid visa externa bilder.

Rulla ner till botten av sidan och klicka på Spara-knappen för att spara den här inställningen.

Obs! Även om du väljer alternativet ”Visa alltid externa bilder” skannar Gmail fortfarande dina e-postmeddelanden och kan välja att inte ladda ner bilder automatiskt, om det misstänker att de kommer från osäkra eller misstänkta källor.

Bilder visas inte i Outlook Mail

För att få Outlook Mail att visa bilder i e-post, klicka på kugghjulsikonen och klicka på Alternativ i rullgardinsmenyn.

På skärmen Alternativ klickar du på filter och rapporteringsalternativ som finns under avsnittet "Skräppost" och välj alternativet "Visa bilagor, bilder och länkar från avsändare med gott rykte".

Klicka på Spara för att bevara den här inställningen i ditt e-postkonto.

Bilder visas inte i Microsoft Outlook 2007

Följ stegen nedan för att lösa problemet med bilder som inte visas i Microsoft Outlook 2007.

Öppna Microsoft Outlook och klicka på fliken Verktyg i den översta menyfältet och klicka på Trust Center i listrutan.

Klicka på Automatiska nedladdningar på sidmenyn på Trust Center-skärmen och avmarkera den lilla rutan bredvid "Ladda inte ner bilder automatiskt i HTML-e-postmeddelanden"

Ett bättre sätt är att lägga till avsändare till Safe List.

På skärmen Säkerhetsalternativ klickar du på fliken Säkerhet och markerar den lilla rutan bredvid "Visa bilder och externt innehåll skickat från e-postadresser i min lista med säkra avsändare" och klicka på OK.

Bilder visas inte i Apple Mail

Apple Mail stöder alla populära e-postklienter som Gmail, Outlook, Yahoo och andra. Oavsett e-postklient kan Apple Mail ställas in för att ladda ner och visa bilder automatiskt.

Öppna Apple Mail, klicka på alternativet Mail i den övre menyfältet på din Mac och klicka på Inställningar i rullgardinsmenyn.

Klicka på fliken Visning på skärmen Inställningar och se till att alternativet Ladda fjärrinnehåll i meddelanden är markerat.

Bilder visas inte i meddelanden på iPhone och iPad

Mailinställningarna på din iPhone eller iPad kan påverka huruvida bilder visas i meddelanden eller inte.

Om bilder inte visas i Meddelanden på din iPhone, se till att alternativet "Ladda fjärrbilder" är aktiverat i avsnittet Mail i iPhone-inställningar.

Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och tryck på Mail.

På nästa skärm, bläddra ner till avsnittet "Meddelanden" och växla PÅ Ladda alternativ för fjärrbilder.

Ibland kanske din iPhone inte automatiskt laddar ner bilder i stora meddelanden på grund av begränsningar i storleken på nedladdat innehåll.

I sådana fall kan du visa bilder genom att bläddra ner till botten av meddelandet och knacka på knappen Hämta hela meddelandet.