Hur man bygger knappar i Keynote

Keynote, Apples svar på Microsoft PowerPoint, är ett presentationsprogram som gör att du enkelt kan skapa detaljerade bildspel. Genom att använda en av de många inbyggda mallarna eller till och med bygga dina egna kan du skapa en snygg presentation på mycket kort tid. Att lägga till interaktiviteten hos Keynote är möjligheten att skapa knappar, små objekt som, när de klickas på, tar tittaren till en annan bild, en webbsida, ett e-postmeddelande eller till och med ett annat bildspel helt.

Steg 1

Öppna Keynote och skapa en ny presentation från "Ny" under "Arkiv" i menyraden.

Steg 2

Välj din mall och bildstorlek och välj sedan "Välj".

Steg 3

Klicka på “Former” -knappen i verktygsfältet och välj en form du vill vända till en knapp. Formen visas på din bild. Välj handtagen runt formen för att justera önskad storlek.

Steg 4

Klicka på "Inspektör" -knappen i verktygsfältet för att öppna "Inspektör" -fönstret.

Steg 5

Välj knappen "Grafisk inspektör" i fönstret "Inspektör" för att ändra fyllning, stroke och andra grafiska element på din knapp.

Steg 6

Klicka på "Länk" -knappen, en blå cirkel med vit pil, som finns till höger om "Inspektör" -fönstret och markera kryssrutan "Aktivera som en hyperlänk."

Klicka på rutan "Link to:" och välj destinationen för din knapp. Om du väljer en webbsida anger du adressen till webbsidan. Om du använder knappen för att öppna ett e-postmeddelande, skriv in mottagarens e-postadress och en ämnesrad. Om knappen skulle öppna ett annat bildspel, navigera till den filen och välj "Öppna". Din knapp är nu klar.