Hur man ansluter NETGEAR till AirPort

Genom att ansluta din Netgear-router och Apple AirPort-enhet kan du antingen utöka ditt Apple-nätverk eller tillhandahålla Apple-tjänster som AirPlay över ett befintligt nätverk. Du måste sätta en av enheterna i bryggläge innan du ansluter, eftersom nätverk inte kan ha två enheter som fungerar som en primär router. Alternativt kan AirPort Express användas som en trådlös mottagare via klientlägesfunktionen.

Överbryggning förklaras

I nätverk används en trådlös brygga för att länka två segment av ett visst nätverk tillsammans. Bridging kan användas som ett sätt att utöka räckvidden för ditt befintliga trådlösa nätverk utöver dess vanliga funktioner, eftersom det låter dig köra flera trådlösa åtkomstpunkter i ett nätverk. I en bryggkonfiguration fortsätter en router att fungera som en primär router medan den andra sätts i bryggläge och inaktiverar dess routningsfunktioner. Både Apple AirPort-enheter och de flesta Netgear-enheter kan köras i bryggläge.

Netgear-överbryggning

En metod för att ansluta dina Netgear- och Apple-enheter tillsammans är att köra AirPort-enheten som den primära routern och Netgear-enheten som en brygga. För att göra detta måste du först ansluta båda enheterna via Ethernet. Öppna sedan Netgear-enhetens meny och välj "Aktivera bryggläge" från "Trådlösa inställningar" -menyn. Slutligen klickar du på "Trådlösa inställningar för Bridge Mode" och anger AirPort-enhetens nätverksnamn i fältet "Namn" och sedan på "Spara inställningar."

AirPort-överbryggning

Om du redan har ett nätverk på din Netgear-enhet kan du välja att använda AirPort-enheten som den trådlösa bron. För att göra detta, anslut de två enheterna via Ethernet och öppna sedan AirPort-verktyget. Välj AirPort och klicka sedan på "Nätverk". Slutligen väljer du "Av (Bridge Mode)" från "Router Mode" -menyn för att sätta enheten i bridge-läge. AirPorts bryggfunktion behåller de flesta av enhetens avancerade funktioner, till exempel skrivardelning och trådlöst Time Machine-stöd.

Klientläge

AirPort Express-enheter kan sättas i klientläge. Klientläge gör AirPort till en trådlös mottagare som gör det möjligt att tillhandahålla Wi-Fi-anslutning till endast trådbundna enheter. Till skillnad från bryggläge behöver du inte fysiskt koppla ihop dina Netgear- och AirPort-enheter för att kunna använda klientläge. För att ställa in klientläge ansluter du AirPort till en enhet via Ethernet och öppnar sedan AirPort-verktyget. Välj AirPort-enhet och klicka på "Lägg till i ett befintligt nätverk" från menyn "Fler alternativ". Välj slutligen Netgears nätverk från listan.