Hur man överför bilder från en inaktiv mobiltelefon till ett e-postmeddelande

Din gamla mobiltelefon kan innehålla många viktiga bilder du vill spara. Bara för att en mobiltelefon är inaktiv betyder det inte att dess data går förlorade. Faktum är att dina bilder till och med kan räddas från en trasig telefon. Du kan ladda upp bilder från din telefon till din dator med ett SD-kort, USB-anslutning eller Bluetooth. Sedan kan du skicka bilderna via e-post från din dator.

SD-kort

Många telefoner sparar användardata som bilder på ett microSD-kort, ett litet, flyttbart minneskort. För att få åtkomst till telefonens microSD-kort kan du behöva öppna telefonen. Vissa telefonmodeller har en microSD-kortplats på sidan, medan andra håller kortet nära telefonbatteriet. När du har tagit ut microSD-kortet måste du använda en adapter för att ansluta det till din dator. Vissa datorer har en SD-kortplats, men detta accepterar inte microSD-kort. Du måste använda en adapter som ändrar storleken på microSD-kortet till en som din dator accepterar. Om du inte har den här adaptern eller om din dator inte har en SD-kortplats, använd en USB-adapter. En microSD USB-adapter ansluts till datorns USB-port och läser innehållet på microSD-kortet som har anslutits.

USB-anslutning

Många telefoner har möjlighet att montera som en extern enhet på en dator via en USB-anslutning. Eftersom det också är möjligt att driva många telefoner via USB-ström fungerar vissa telefonströmadaptrar också som USB-kablar. Om du har en strömkabel av den här typen, kopplar du bort nätadapterdelen av kabeln. Anslut sedan sladden till datorns USB-port och anslut telefonen till den andra änden av kabeln. Om din telefon kan monteras som en extern enhet visas den på din datorskärm som sådan. Öppna mappen som lagrar dina bilder och spara önskade bilder på din dator.

Blåtand

Bluetooth-nätverk är datanätverk med kort räckvidd som gör det möjligt för olika enheter att kommunicera med varandra. Om din mobiltelefon har Bluetooth-funktion kan du kanske skicka bilder till din dator även om telefonen är inaktiv. Du kan para ihop en Bluetooth-mobiltelefon med vilken Bluetooth-kompatibel dator som helst. Om din dator inte har inbyggd Bluetooth-funktion kan du använda en USB Bluetooth-adapter. När enheterna har parats ihop kan du ladda upp dina bilder till din dator.

Trådlösa anslutningar

När du inte har ett mobiltelefonkontrakt fungerar maskinvaran på din enhet fortfarande. Om du har en inaktiv smartphone fungerar den förmodligen fortfarande som en Internet-kompatibel enhet. Även om du kanske inte kan ringa eller använda ett datanätverk kan du använda dess trådlösa internetfunktion. I det här fallet ansluter du din telefon till en trådlös internetanslutning och skickar dina bilder som e-postbilagor. Detta gör att du kan kringgå att använda en dator helt.