Hur man ansluter en iPhone till Windows utan iTunes

Tät integration med iTunes-applikationen är central för Apples vision om iPhone-användarupplevelsen. Från och med sitt ursprung som en enkel musikspelare har iTunes vuxit för att hantera allt från att överföra musik, appar och andra media till att uppdatera telefonens operativsystem och säkerhetskopiera innehållet. Men vissa tycker att detta har lämnat applikationen uppblåst och prestandafrågor eller helt enkelt personliga preferenser gör att många användare letar efter alternativ.

MediaMonkey är en väletablerad spelare för Windows och har en omfattande funktionsuppsättning för musikuppspelning och -hantering. Dess fria version kan överföra ljud till och från iPhone, medan den betalda guldversionen också gör att spår kan konverteras till lägre bithastigheter under synkronisering, vilket sparar plats på enheten.

Sharepod fokuserar på att tillhandahålla en enkel och lätt synkroniseringslösning, men den kan också spela musik från din iPhone via datorhögtalarna. Det tillåter medieöverföring till och från iPhone och att dra och släppa filer mellan sig själv och Windows Explorer. Det är gratis, även om donationer accepteras.

CopyTrans Manager kan köras från själva iPhone och kan därför användas på olika datorer utan att det krävs installation på var och en. Det tillåter dra-och-släpp-tillägg av media och omfattande hantering av filer som redan finns på enheten. CopyTrans Manager kräver inte att iTunes är närvarande för att fungera.

Objekt du behöver

  • Windows-dator

  • iPhone

  • USB-synkabel

  • Internet anslutning

Tips

Dessa applikationer fokuserar på att ersätta iTunes: s musik- och videoöverföringsfunktioner. ITunes ansvarar dock också för att synkronisera kontakter och kalendrar med värddatorn. Dessa kan istället synkroniseras "över luften" med Apples egen MobileMe-tjänst eller Microsofts Exchange ActiveSync. Att köpa och hantera iPhone-appar på din dator är endast möjligt i iTunes. De kan dock också köpas och organiseras på själva iPhone med App Store-appen.

Varningar

Med dessa lösningar kan du överföra mediefiler utan att använda iTunes; men med undantag för CopyTrans Manager kräver de fortfarande att iTunes finns på din dator, eftersom de förlitar sig på den infrastruktur som den tillhandahåller. Dessutom är iTunes fortfarande nödvändigt för uppdatering av iPhones operativsystem. Om du inte synkroniserar din iPhone med iTunes kommer de avsedda säkerhetskopieringsprocesserna inte att ske. Du kan därför riskera dataförlust om din telefon är skadad, förlorad eller stulen. Detta gäller särskilt för data som lagras i tredjepartsappar, som ofta inte har några andra säkerhetskopieringsmedel.