Hur man konverterar .std-filer och andra typer av bildfiler till .jpeg-filer eller andra format

Behöver du konvertera en .std eller annan typ av inte så vanligt filtillägg till .jpeg eller annat mer vanligt tillägg? De här korta artiklarna förklarar hur du kan göra just det.

Du har en .std-fil eller något liknande. Du måste förvandla den till en .jpeg eller bara till ett annat filtillägg? Jag hittade ett enkelt (och gratis) sätt att göra detta. Här är vad du behöver göra:

Gå till www.gimp.org/ och ladda ner "GNU Image Manipulation Program", det heter GIMP 2.6.6. Den hämtar (eller öppnar) ett installationsprogram till din dator.

Fortsätt med att installera programmet. När du är klar med installationen öppnar du bara programmet, väntar tills det laddas och klickar på filknappen. Välj Öppna och bläddra efter din bild (den du vill konvertera). När du har öppnat den klickar du bara på "spara som" och sparar den under det filtillägg du vill ha.

När du först öppnar din bild kan det se annorlunda ut när programmet öppnar den, men det spelar ingen roll. När du sparar det med ett annat filtillägg kommer det att se ut på samma sätt igen när det öppnas. Om jag var du skulle jag behålla det här programmet på min dator eftersom det är mycket användbart. Kom ihåg att detta är gratis, så njut!

Tips

Om ditt filtillägg är så konstigt att programmet inte kan öppna det finns det många korrigeringar / nedladdningar på webbplatsen som kan hjälpa dig med det här problemet. Många wikipedia-bildfiler är .std, så det här programmet är bra för dem.