Hur man får en bild för titeln på Tumblr

Tumblr tillhandahåller en gratis mikrobloggtjänstplattform för att dela multimediainnehåll, stödja skapandet av flera offentliga eller privata bloggsidor och utformningen av anpassade sidlayouter. Många Tumblr-teman innehåller en knapp för att ladda upp en rubrikbild, men även teman utan denna knapp kan redigeras från den inbyggda HTML-redigeraren. Rubrikbilder måste vara värd på en webbserver och refereras till med en liten rad HTML-kod, och Tumblr tillhandahåller en gratis bildtjänst för detta ändamål.

Besök Tumblr och logga in på ditt konto. Klicka på "Gear" -ikonen och välj den blogg du vill redigera. Klicka på "Anpassa" i temat.

Klicka på "Ladda upp" bredvid rubrikbild i avsnittet Utseende om ditt tema erbjuder detta alternativ. Leta reda på en fil på din dator och klicka på "Ladda upp" för att ställa in bilden som din bloggs titel. Bildfiler kan vara i vilket format som helst men måste vara mindre än 5 MB.

Besök filöverföringssidan på Tumblr om ditt tema inte innehåller en uppladdningsknapp (länk i resurser). Den här sidan är strikt reserverad för Tumblr-tematillgångar, och uppladdning av andra typer av filer kan leda till att ditt konto förbjuds. Klicka på "Välj fil" och leta reda på bildfilen på din dator och klicka sedan på "Ladda upp".

Kopiera filens URL från textrutan som visas när filen laddas upp. Klistra in den kopierade texten i en tom textfil för att spara den till nästa steg eller helt enkelt förvara den i Urklipp. Alternativt kan du lämna sidan för filöverföring öppen i en separat webbläsarflik medan du redigerar ditt Tumblr-tema.

Gå tillbaka till din bloggs anpassningssida och klicka på "Redigera HTML." Tryck på "Ctrl-F" för att öppna fönstret Sök och ersätt och skriv sedan "{Titel}”(Utan de yttre citaten) i rutan Sök. Inom HTML markera, välj de lockiga hakparenteserna och ordet "Titel" de omger och ersätt markeringen med följande kodrad:

Ersätt URL-adressen som du kopierade i föregående steg med File URL, se till att URL-adressen är inbäddad i citattecken och att hela kodraden är innesluten inom vinkelparenteser. Till exempel, om din URL är "http://static.tumblr.com/tlvhi6n/7ktmju69t/file.png", infoga följande kodrad i HTML-koden märka:

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se din rubrikbild. Spara dina ändringar genom att klicka på "Spara". Gå tillbaka till din kontosida genom att klicka på ”Avsluta” och visa din uppdaterade bloggsida genom att välja bloggen från din huvudkontomeny.

Tips

Om din rubrikbild är för stor visas den inte korrekt när din blogg visas. De flesta webbläsarfönster tar cirka 1000 pixlar horisontellt, så välj en bild som inte är mer än tre fjärdedelar av den bredden och 200 pixlar hög.