Hur man vet vem som har varit på din Tumblr-blogg

Tumblr har byggt på ett enkelt sätt att använda Google Analytics för att mäta hur många som besöker din blogg, vilken enhet de använder för att visa den, hur länge de stannar och vart de går när de lämnar. Du kan se var folk kommer ifrån, hur de hittade din blogg och vad de klickar på när de är där. Du kommer inte att kunna känna till de specifika personer som besöker din webbplats, men du kan skapa en detaljerad bild av vilken typ av användare som besöker din Tumblr-blogg.

Bläddra till Google Analytics webbplats (se länk i Resurser). Klicka på "Admin" -knappen och klicka sedan på rullgardinsmenyn under rubriken Konto. Välj Skapa nytt konto.

Välj antingen universell eller klassisk analys - den universella analysen ger dig mer detaljerad information. Ange ett namn på ditt nya Google Analytics-konto för din Tumblr-blogg. Observera att om du har separata Tumblr-bloggar kan du använda ett konto för att spåra de olika bloggarna.

Ange ett namn för den blogg du vill spåra och ange sedan webbadressen för bloggen. Välj en bransch som motsvarar din blogg och din tidszon. När du är klar klickar du på "Hämta spårnings-ID" och godkänner användarvillkoren för Google Analytics. En ny sida visas med ditt spårnings-ID. Välj ID och tryck på "Ctrl-C" för att kopiera det.

Öppna en ny flik eller ett nytt webbläsarfönster och logga in på ditt Tumblr-konto. Klicka på kugghjulsikonen på instrumentpanelen för att öppna inställningarna och klicka sedan på namnet på din blogg i listan till vänster.

Klicka på "Anpassa" i avsnittet Tema och rulla sedan ner till botten av vänster sidofält tills du ser Google Analytics-ID. Klicka på fältet bredvid det och tryck på "Ctrl-V" för att klistra in ditt ID. Klicka på "Spara" i sidofältets övre högra hörn. Det kan ta lite tid för Google Analytics att uppdatera med din webbplatsinformation och den spårar bara data från den tidpunkt då du lade till ID: t till din blogg.

Gå tillbaka till Google Analytics och klicka på ikonen "Hem" längst upp till vänster. Klicka på namnet på Tumblr-bloggkontot som du skapade. Klicka på "All Web Site Data" för att se information om vem som besöker din blogg. Du kan använda länkarna till vänster för att titta på olika data, till exempel var användarna befinner sig eller det innehåll de observerar.