Hur använder jag min dator för att ta en bild av mig själv?

Om du vill ta ett självporträtt behöver du verkligen inte begränsa dig till badrumsspegeln, mobiltelefonen hålls högt med en duschridå bakom dig, när det antagligen finns en perfekt bra kamera på din dator. Windows 8 har redan allt du behöver för att ta ett foto, oavsett om det är en snabb selfie eller ett mer seriöst professionellt porträtt. För att få ut det mesta av ditt självporträtt, prova några gratis fotofilter eller programvara för fotoredigering.

Kameror

Att hitta en kamera till din dator borde inte vara för svårt. Praktiskt taget alla bärbara datorer, surfplattor och allt-i-ett-datorer idag levereras med minst en webbkamera som redan är inbyggd. USB-webbkameror varierar mycket i pris. Medan modeller av låg kvalitet är bra för att ta stillbilder, ger de dyrare webbkamerorna dig bättre upplösning, autofokusalternativ och möjligheten att strömma HD-video. Många digitalkameror av hög kvalitet, som de som säljs av Nikon och Canon, kommer med programvara som ger dig möjlighet att styra kameran med din dator när du kopplar ihop dem med en USB-kabel.

Windows kamera-app

Windows 8 levereras med en egen kameraapp, som öppnar och aktiverar din kamera när du klickar på rutan "Kamera" på startskärmen. Appen ger dig alternativ att använda en självutlösare och ändra exponeringen. Om din kamera har en lampa kan du slå på eller stänga av blixten. Foton sparas i Windows-kamerarullen, som du kan komma åt från appen Foton eller i bildmappen i File Explorer.

Roliga fotoappar

Om du vill lägga till en touch av pizzazz till dina självporträtt har Windows App Store ett överflöd av appar från tredje part med olika filter och specialeffekter, varav många är gratis. Med appar som SuperPhoto Free kan du lägga till färgfilter, snedvrida och förvränga ditt ansikte eller till och med ändra ditt foto till en ritning eller målning. Du kan lägga till ramar till dina foton med en app som Love Frames, och kan till och med ge ditt foto ett antikt utseende komplett med lite gulning och några repor med en app som Vintage Photo Camera eller Sepia Camera (länkar i resurser).

Digitala Darkroom-appar

För ett mer allvarligt självporträtt är fotoredigeringsappar ovärderliga för beskärning, justering av ljus och färger, samt skärpa eller suddiga detaljer. Appar av professionell kvalitet som Adobe Photoshop - som har en gratis 30-dagars provperiod - kan till och med ta bort linjer och rynkor från ett ansikte eller få en glömd flaska på bordet bakom dig att försvinna. GIMP är ett gratis alternativ till Photoshop med många av samma funktioner för att röra på foton. Fhotoroom är en bra gratis fotoredigeringsapp för beskärning, lutning och justering av exponeringar, liksom Microsofts fotoapp, som levereras med Windows 8.