Hur man gör ett meddelande på Facebook

Om du är en vanlig Facebook-användare vet du redan att Facebook-socialisering innebär mer än att klicka "gilla" och klaga på raden på kaféet. Du kan använda Facebook för att meddela allt från en soiree till ditt barns födelse och allt däremellan. Facebook erbjuder en mängd olika metoder för att göra meddelanden, så hur man gör varje meddelande varierar beroende på vilken typ av meddelande du vill skicka och den publik du vill nå.

Tidslinjer och sidor

Du kan göra ett meddelande med hjälp av statusfältet - den tomma rutan som säger "Vad tänker du på?" eller ”Dela vad som är nytt” - med antingen din personliga tidslinje eller offentliga sida. Din tidslinje är utformad för individuell, icke-kommersiell användning, så använd det här utrymmet för att meddela saker som födelsedagar, jubileer, firande evenemang eller semestrar. När du lägger ut ett tillkännagivande på din tidslinje kan du anpassa vem som ser ditt tillkännagivande genom att välja mellan alternativ som "Offentligt" och "Vänner" i rullgardinsmenyn. Detta fungerar också för Facebook-anteckningar. Din Facebook-sida är utformad för att fungera som representation av ditt företag, varumärke eller organisation (eller du, om du är en kändis) så håll dessa tillkännagivanden relevanta. Använd till exempel din affärssida för att meddela en försäljning eller marknadsföring eller ditt band. Kom ihåg att du bara kan göra meddelanden på Facebook-sidor om du är sidadministratör.

Grupper

Facebook-grupper erbjuder ett slags mellanliggande. Dessa sidor fungerar som privata utrymmen för medlemmar som familjer, medarbetare, projektpartners eller lagkamrater. Använd din Facebook fantasy basebollgrupp för att tillkännage utkast, eller din arbetsgrupp för att till exempel meddela datum och tid för kontorsjulfesten. Tänk på att endast medlemmar kan se meddelanden i hemliga och slutna grupper, men vem som helst kan se meddelanden i öppna grupper. För att göra ett meddelande på en gruppsida, skriv bara in fältet "Skriv inlägg", precis som i statusfältet för tidslinjer eller sidor.

Anteckningar och händelser

Om du har ett djupgående personligt meddelande att göra - kanske en detaljerad förklaring av ditt beslut att flytta till en ny stad, eller ett kärleksbrev som meddelar ditt engagemang - vänd dig till Facebook-anteckningar. Du kan skriva ett meddelande i lång form genom att välja "Anteckningar" från din Facebook-hemsida och sedan klicka på "Skriv en anteckning". Om ditt tillkännagivande handlar om ett evenemang, till exempel ett gallerimottagning eller examensfest, skapar du ett evenemang genom att klicka på "Skapa händelse" på din Facebook-hemsida. Med det här alternativet kan du ställa in tid och datum, ange en plats, skapa en beskrivning och bjuda in vänner till tillfället.

Märka och lägga till media

Oavsett vilken del av Facebook du använder för att göra ett meddelande kan du lägga till ytterligare funktioner i ditt meddelande. Klicka på "Foto / video" eller "Välj fil" för att bifoga en relevant bild eller video till ditt meddelande, eller - om tillgängligt - klicka på stiftikonen för att lägga till en plats i ditt meddelande. Klicka på ansiktsikonen för att märka vänner i ditt tillkännagivande, så att du kan ange att du är med någon eller helt enkelt föra meddelandet till specifika personer. Du kan också märka en person i texten till meddelandet genom att skriva “@” och sedan skriva personens namn. För ett större tillkännagivande på din tidslinje, till exempel ett äktenskap eller födsel, klickar du på "Livshändelse" för att spela in det som en viktig milstolpe.