Hur man gör internet snabbare på din telefon

Även om internethastigheten på din telefon är beroende av vissa faktorer som du inte kan ändra, till exempel processorhastigheten och nätverksanslutningshastigheten, kan du använda några få taktik för att säkerställa att du får snabbast möjliga prestanda. Dessa snabbkorrigeringar kan påskynda din tjänst när internet går långsamt på din telefon.

Steg 1

Återställ telefonens nätverksanslutning genom att stänga av telefonen, sedan slå på den igen eller genom att slå på och stänga av flygplansläget. Ibland fastnar internettelefoner i en anslutning till ett mobiltorn som är avsett för äldre telefoner och har en lägre datahastighet. Din telefon har en ikon som berättar vilken typ av anslutning din telefon har. Se telefonens manual för att lära dig vad telefonens ikon för den anslutningen är och återställ anslutningen när du ser en annan ikon.

Steg 2

Anslut till ett Wi-Fi-nätverk. Många nyare internettelefoner kan ansluta till Wi-Fi-nätverk, som i allmänhet är snabbare än mobilnätet. Om du har ett Wi-Fi-nätverk hemma ställer du in telefonen så att den ansluter automatiskt och använder allmän Wi-Fi på platser som kaféer och flygplatser.

Stäng av program som körs i bakgrunden. Din telefon behöver processorn för att använda Internet och om andra program använder processorn kommer din internettjänst att sakta ner. På en BlackBerry håller du ned BlackBerry, eller meny, knappen och ett fönster öppnas med ikoner för öppna applikationer. Stäng dem. Android-användare måste ladda ner en task killer-applikation från marknaden för att stänga program. iPhone-användare kan trycka på hemknappen två gånger i snabb följd för att se öppna appar och sedan hålla ned ikonen för appen du vill stänga. Tryck på den röda cirkeln som visas längst upp till vänster.