Så här aktiverar du ActiveX-kontroller i Explorer

Det finns vissa faror med att köra ActiveX-kontroller i Internet Explorer. Av den anledningen blockerar Explorer ibland automatiskt aktivt innehåll som försöker köras i webbläsarfönstret. Detta kan vara frustrerande och irriterande när du vill köra innehåll som du vet är säkert. ActiveX-inställningarna i Internet Explorer är också kryptiska och svåra att hitta. Om du har försökt lösa ActiveX-problem utan framgång finns det flera metoder du kan använda för att få aktivt innehåll att fungera i din webbläsare igen.

Öppna Internet Explorer. Navigera till menyn "Verktyg" och välj "Internetalternativ". Välj fliken "Säkerhet". Klicka på knappen "Anpassad nivå".

Bläddra ner till området markerat "ActiveX-kontroller och plugin-program." Klicka på "Aktivera" under "Tillåt tidigare oanvända ActiveX-kontroller att köras utan uppmaning". Under "Tillåt skript" väljer du "Aktivera". Klicka på "Inaktivera" under "Automatisk uppmaning till ActiveX-kontroller". Välj "Aktivera" under "Binär och manusbeteende". Välj "Aktivera" under "Kör ActiveX-kontroller och plugin-program." Använd de rekommenderade eller standardvärdena för medelhög säkerhet för alla andra inställningar. Klicka två gånger på "OK".

Klicka på informationsfältet i Internet Explorer när det uppmanas dig att installera en ActiveX-kontroll om du litar på webbplatsen som levererar kontrollen. Gå igenom nödvändiga steg för att installera kontrollen. Om Internet Explorer ger ett informationsfält som säger att aktivt innehåll har blockerats, klicka på "Tillåt blockerat innehåll" om du tycker att programmet är säkert och vill att det ska köras i din webbläsare.

Testa din webbläsare för att se om ActiveX-kontroller är aktiverade. Kontrollera till exempel PC PitStop-webbplatsen, som låter dig köra ett ActiveX-test utan att registrera dig för ett konto. Placera också webbplatsen som använder ActiveX-kontrollen i listan "Betrodda webbplatser".

Installera om, reparera eller uppgradera Internet Explorer om du fortfarande har problem. Försök också tillfälligt inaktivera antispionprogram och antivirusprogram, eftersom dessa kan hindra ActiveX-kontroller från att köras. Om dessa lösningar misslyckas kan du ha en korrupt eller saknad fil. Reparera din Windows-installation eller återställ ditt system till en punkt när du visste att ActiveX fungerade korrekt.